Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Κιμ Γιονγκ Ουν σε Πούτιν: Απόλυτη προτεραιότητα της Βόρειας Κορέας οι σχέσεις με την Ρωσία

Κιμ Γιονγκ Ουν σε Πούτιν: Απόλυτη προτεραιότητα της Βόρειας Κορέας οι σχέσεις με την Ρωσία

Σε «απόλυτη προτεραιότητα» θα έχει η Βόρεια Κορέα τις σχέσεις της με την Ρωσία, όπως δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη συνάντησή του με τον Πούτιν στο κοσμοδρόμιο του Βοστότσνι, στην Ρωσία.

«Θα δώσουμε προτεραιότητα στη σχέση ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τη Ρωσία και θα την κάνουμε απόλυτη προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής μας», δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, οι δηλώσεις του οποίου μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης πρόσθεσε πως η συνάντησή του με τον πρόεδρο Πούτιν θα αποτελέσει «εφαλτήριο για πιο στενές διμερείς σχέσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Ρωσία είναι αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη με ηγεμονικές δυνάμεις για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στον τομέα της ασφάλειας».

«Ανέκαθεν εκφράζαμε την πλήρη και άνευ όρων υποστήριξή μας σε όλα τα μέτρα που λαμβάνονται από τη ρωσική κυβέρνηση και δράττομαι αυτής της ευκαιρίας για να δηλώσω ότι θα είμαστε πάντα με τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Αυτή η σύνοδος κορυφής των δύο ηγετών μπορεί, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, να καταλήξει σε μια συμφωνία πώλησης όπλων για να υποστηριχθεί η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε σιδηροδρομικώς στο κοσμοδρόμιο του Βοστότσνι, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα δάση της ανατολικής Ρωσίας, όχι μακριά από τα σύνορα με την Κίνα, αφού πέρασε τα σύνορα με τη Ρωσία.

Όταν δημοσιογράφοι ρώτησαν, αν η Ρωσία θα βοηθήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν να κατασκευάσει δορυφόρους, ο Πούτιν απάντησε: «Γι’ αυτό ήρθαμε εδώ. Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την πυραυλική μηχανική· προσπαθούν κι αυτοί να αναπτύξουν το διαστημικό τους πρόγραμμα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα συζητήσουν με τον Κιμ στρατιωτικά ζητήματα, ο Πούτιν είπε ότι θα συζητήσουν όλα τα θέματα.

Δείτε εικόνες από τη συνάντηση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις