Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – προθύμων κακοποιεί τη Δικαιοσύνη

ΚΙΝΑΛ - Κεγκέρογλου

«Οι Κώδικες, ακόμα και αν ψηφιστούν, από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – Προθύμων, πρέπει να ξανασυζητηθούν στη νέα Βουλή», είπε βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Β. Κεγκέρογλου.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΚΙΝΑΛ δια του Βασίλη Κεγκέρογλου, που μετέχει στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Αμέσως μετά την συνεδρίαση της Διάσκεψης, με αφορμή την κατάθεση προς συζήτηση και ψήφιση των Ποινικών Κωδίκων, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ δήλωσε: «Μετά τη μεθόδευση ανάδειξης Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τις καταγγελίες δικαστικών λειτουργών για την κατασκευή της σκευωρίας της υπόθεσης Novartis στη Βουλή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Προθύμων επιχειρεί να κακοποιήσει το θεσμό της Δικαιοσύνης, ακόμα μία φορά, κυριολεκτικά τρεις μέρες πριν την προκήρυξη εκλογών, με την εισαγωγή προς ψήφιση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».

Όπως αναφέρει ο κ. Κεγκέρογλου, το ΚΙΝΑΛ κατήγγειλε στη Διάσκεψη των Προέδρων την «κυβερνητική μεθόδευση της τελευταίας στιγμής», σημειώνοντας πως:

1) 4,5 χρόνια έχουν παραλάβει την επεξεργασία και το τελικό σχέδιο για τους κώδικες από την προηγούμενη κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τον τότε Γενικό Γραμματέα Νικόλα Κανελλόπουλο.

2) Συνέστησαν τρεις (3) διαφορετικές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές οι οποίες άλλαζαν σύνθεση και κατεύθυνση με κάθε αλλαγή Υπουργού Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης.

3) Μέχρι χθες δεν είχαν κατατεθεί οι αιτιολογητικές εκθέσεις των Κωδίκων, ενώ ουσιώδεις διατάξεις άλλαζαν ανάλογα με τις παρεμβάσεις των Υπουργών.

Αναφορικά με τη στάση του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Κεγκέρογλου διευκρίνισε πως ο εισηγητής και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος στην αρχή κάθε διαδικασίας που θα επιχειρηθεί, θα καταγγέλλουν αυτή τη μεθόδευση και δεν θα συμμετάσχουν στη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης.

«Δηλώνουμε ότι οι Κώδικες, ακόμα και αν ψηφιστούν, από τη συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ- Προθύμων θα πρέπει να τύχουν επεξεργασίας και ψήφισης από τη νέα Βουλή», κατέληξε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Υπενθυμίζεται πως έντονα αντέδρασε και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας, ζητώντας να αποσυρθούν τα νομοσχέδια του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Οι εισαγγελείς προειδοποιούν ότι από τις προωθούμενες διατάξεις υπάρχει κίνδυνος παραγραφής και μαζικών αποφυλακίσεων, ενώ τονίζουν επίσης, ότι η μετατροπή κακουργημάτων σε πλημμελήματα και η μείωση των ορίων των ποινών θα θέσουν σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλειας και θα εντείνουν το αίσθημα ατιμωρησίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις