Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κινδυνεύουν με απέλαση 48 αλλοδαποί από την επιχείρηση στην πλατεία Βάθη

Κινδυνεύουν με απέλαση 48 αλλοδαποί από την επιχείρηση στην πλατεία Βάθη

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε η αστυνομία σε δύο υπό κατάληψη κτίρια στην πλατεία Βάθη. Από τους 269 αλλοδαπούς που ήταν εκεί οι 48 υπάρχει κίνδυνος να απελαθούν, καθώς δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα, ενώ μια πενταμελής οικογένεια Σύρων αφέθηκε ελεύθερη για ανθρωπιστικούς λόγους.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σχετικά με την επιχείρηση η αστυνομία οι 269 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και μετά από έλεγχο προέκυψε ότι είναι υπήκοοι Συρίας, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Αλγερίας, Μαρόκου, Κονγκό, Λιβάνου, Υεμένης, Παλαιστίνης και Τουρκίας.

Από αυτούς ένας υπήκοος Συρίας συνελήφθη γιατί όπως προέκυψε εκκρεμούσε σε βάρος του από 26-07-2019 ένταλμα σύλληψης του 9ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών για βιασμό.

Μια πενταμελής οικογένεια Σύρων αφέθηκε ελεύθερη για ανθρωπιστικούς λόγους, λόγω εγκαυμάτων που είχαν εδώ και μέρες προκληθεί σε ανήλικο παιδί τους. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων.

Επίσης 48 αλλοδαποί κρατούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για διοικητική απέλαση καθώς δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην χώρα μας, ενώ ένας κρατείται για περαιτέρω έλεγχο.

Οι υπόλοιποι συνολικά 214 μεταφέρθηκαν στη δομή φιλοξενίας Κορίνθου, απ’ όπου αργότερα θα μεταφερθούν σε άλλες δομές φιλοξενίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις