Ελλάδα

Κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους χιλιάδες Έλληνες

Με το 94% των Ελλήνων να έχει υποστεί δραματική μείωση του εισοδήματος και μόνην η αύξηση των αντικειμενικών αξιών αρκεί για να επέλθει κραχ στα οικονομικά τους με αποτέλεσμα ολόκληρη η σειρά των φόρων που συνδέεται με τις αντικειμενικές αξίες να απειλεί και το ίδιο τους το σπίτι.

Ουσιαστικά με τη νέα φορολογία το ακίνητο κάθε πολίτης το έχει… μισιακό με την εφορία. Οι φόροι επί φόρων και τα χαράτσια έχουν δέσει τη θηλιά γύρω από το λαιμό των ιδιοκτητών που πλέον σε ποσοστό 60% καθυστερούν τη δόση του στεγαστικού δανείου, ενώ ο ένας στους δύο λέει πως στο μέλλον δεν θα μπορεί καν να αποπληρώσει το δάνειο αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.
Στην έρευνα της Κάπα Research για την ΠΟΜΙΔΑ το 50,8 % των ιδιοκτητών δηλώνουν ότι «μάλλον ή σίγουρα» δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν εντός του έτους τους φόρους στα ακίνητα.
Το 16,5 % των ιδιοκτητών που έχουν δάνειο δηλώνουν ότι δεν εξοφλούν κανονικά και έγκαιρα τις δόσεις ενώ οι μισοί (48,2 %), στην ερώτηση αν θα μπορούν στο μέλλον να καταβάλουν κανονικά τις δόσεις, απαντούν «όχι» και «μάλλον όχι».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα με χιόνια στα ορεινά – Ισχυροί άνεμοι έως 8 μποφόρ
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου
Βροχή
«Μάχη» για τη ζωή δίνει πέντε ημερών βρέφος στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης
«Το μωρό ταξίδεψε από τη Ρόδο με το αεροσκάφος αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών του Βενιζελείου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο» αναφέρει ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
πόδια μωρού