Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Κίνηση στους δρόμους: Κατά διαστήματα ανοίγουν δωρεάν τα διόδια των Μαλγάρων

Κίνηση στους δρόμους: Κατά διαστήματα ανοίγουν δωρεάν τα διόδια των Μαλγάρων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Κορυφώνεται από το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα η επιστροφή των εκδρομέων στη Θεσσαλονίκη.

Ουρές οχημάτων σχηματίζονται ήδη από το μεσημέρι στα διόδια του Αιγινίου και των Μαλγάρων, αλλά και στο τμήμα της εθνικής οδού πριν από τη σήραγγα της Κατερίνης, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται σημαντικά προβλήματα.

Όπως γνωστοποίησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της Τροχαίας, από το μεσημέρι και μέχρι λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, οι μπάρες στα διόδια των Μαλγάρων σηκώθηκαν για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων οκτώ φορές, στις 12.11, 12.42, 13.55, 14.21, 15.11, 15.45, 16.10 και 16.35, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή των εκδρομέων.

Στο δε τμήμα της εθνικής οδού πριν από τη σήραγγα της Κατερίνης σημειώνεται κατά διαστήματα συμφόρηση, με καθυστερήσεις περίπου δέκα έως 15 λεπτών, καθώς λόγω των έργων στο τούνελ οι τρεις λωρίδες συγχωνεύονται σε μία, με αποτέλεσμα τα οχήματα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Ωστόσο, σύμφωνα με την Τροχαία, μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί αξιοσημείωτα προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς σε μεγάλα τμήματα του δικτύου της εθνικής οδού ο καιρός είναι βροχερός, ενώ σε ορισμένες περιοχές προβλέπονται καταιγίδες τις επόμενες ώρες.

Πέραν της επιστροφής με ΙΧ, με 100% πληρότητα και αυξημένα δρομολόγια συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης, περίπου 30 δρομολόγια είναι προγραμματισμένα στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Αθήνα και άλλα 25 στην αντίστροφη (έναντι περίπου 20 συνολικά τις καθημερινές), ενώ η κίνηση εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να είναι αυξημένη καθόλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις