Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Κινητοποιήσεις αγροτών: Συγκροτήθηκε η 15μελής επιτροπή που θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κινητοποιήσεις αγροτών: Συγκροτήθηκε η 15μελής επιτροπή που θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με τους αγρότες θα συναντηθεί την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συγκροτήθηκε στη Σίνδο η επιτροπή που θα κάνει τις επαφές με τον πρωθυπουργό.

Η επιτροπή των αγροτών που θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα αποτελείται από 15 συνολικά μέλη. Ειδικότερα 6 από Έβρο και Μακεδονία, 6 από Θεσσαλία μέχρι Βόλο, 2 από Στερεά Ελλάδα και 1 από Πελοπόννησο σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος, πρόεδρος του Πανσερραϊκού αγροτικού συλλόγου εξήγησε πως κατά τη σημερινή σύσκεψη αναλύθηκαν τα θέματα και πως θα παρουσιαστούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως επεσήμαναν οι αγρότες διεκδικούν αγροτικό αφορολόγητο πετρέλαιο, αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα και αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ. Μάλιστα στο κάδρο έβαλαν και τους κτηνοτρόφους με αίτημα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. Οι ίδιοι εξήγησαν πως θα πρέπει να γίνουν έλεγχοι από την κυβέρνηση σε ο,τι αφορά τις ελληνοποιήσεις προϊόντων στα τελωνεία να καλύπτεται το κόστος παραγωγής τους αλλά και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα.

 «Συνεχίζουμε σε συμβολικούς αποκλεισμούς. Δεν θα πάμε σε κλιμάκωση από εδώ και πέρα θα δούμε τι απαντήσεις θα λάβουμε και από εκεί και πέρα θα μεταφέρουμε στους συναδέλφους μας αυτά που θα προκύψουν για αν αποφασίσουνε τη συνέχεια. Υπάρχουν αίτημα που δεν χρειάζονται τόσο χρήμα αλλά κάποιο νοικοκύρεμα. Ζητάμε θεσμικό πετρέλαιο από εκεί ξεκινάνε και ζητάμε διαβούλευση για να βρούμε τους τρόπους και τη φόρμουλα» δήλωσε ο κ. Διαμαντόπουλος.

Το μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι το εξής, σύμφωνα με τους παραγωγούς: Και εμείς είμαστε θετικοί στον διάλογο γιατί προσπαθούμε εδώ και αρκετό καιρό. Η συνάντηση να γίνει σε καλό κλίμα».

Ο Γιάννης Παναγής εκπροσωπώντας το μπλόκο του Στρυμωνικού κατέστησε σαφές μετά τη σύσκεψη πως «θα έχουμε για πρώτη φορά ομονοώντας σε ένα ενωτικό ξεκίνημα με διαφορετική απαρχή για όλη την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν διχασμένοι αγρότες ούτε όμως και διχασμένη κοινωνία».

«Ο πρωθυπουργός απέναντι του έχει τους καλύτερους συμβούλους και οικονομολόγους γιατί ενδιαφερόμαστε για 10 εκατ. καταναλωτές. Ας δώσουν απαντήσεις σε ζητήματα που ταλανίζουν και χρήζουν άμεσων λύσεων» είπε καταλήγοντας ο κ. Παναγής.

Τα βασικά αιτήματά τους, είναι τα εξής:

1) Θεσμοθέτηση νόμου αγροτικού πετρελαίου

2) 7 λεπτά / κιλοβατώρα το αγροκτηνοτροφικό ρεύμα σταθερά

3) Αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ

4) Αύξηση ποσών ευρωπαϊκών κονδυλίων στις αποζημιώσεις που δεν καλύπτει ο ΕΛΓΑ deminimis

5) Έλεγχοι από την κυβέρνηση για ελληνοποιήσεις προϊόντων στα τελωνεία

6) Κατάργηση ΦΠΑ στα εφόδια και στις ζωοτροφές

7) Έργα υποδομής αντιπλημμυρική προστασία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις