Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου: Ερωτήματα για την υπόθεση του πατέρα Αντωνίου μετά το ντοκουμέντο του «Live News»

Κιβωτός του Κόσμου: Ερωτήματα για την υπόθεση του πατέρα Αντωνίου μετά το ντοκουμέντο του «Live News»
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ηχητικό ντοκουμέντο που αποκάλυψε η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, το απόγευμα της Δευτέρας (20.11.2023), περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση με τις καταγγελίες σε βάρος του πατέρα Αντωνίου και της “Κιβωτού του Κόσμου“, της ΜΚΟ που ο ίδιος ίδρυσε.    

Ο ιδρυτής της “Κιβωτού του Κόσμου”, πατέρας Αντώνιος, υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή πως έχει στηθεί σε βάρος του μια -καλά οργανωμένη- σκευωρία για να αλλάξει η διοίκηση της ΜΚΟ, με τη Δικαιοσύνη να εξετάζει όλα τα στοιχεία για να καταλήξει στις επόμενες κινήσεις της.

Ωστόσο, το αποκλειστικό ηχητικό ντοκουμέντο του “Live News” προκαλεί μια σειρά από ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις για όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα, με τους δυο 16χρονους που φέρονται να αναίρεσαν τις καταγγελίες τους. 

Πρόκειται για τους δύο έφηβους, τους οποίους -όπως αποκάλυψε η εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου- επεδίωκε να συναντήσει μυστικά, πρώην τρόφιμος της “Κιβωτού του Κόσμου”, ο οποίος βρίσκεται στο περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου. 

Λίγες ημέρες μετά τα φωνητικά μηνύματα, που μετέδωσε το “Live News”, ο ένας από τους δύο 16χρονους, ανέβασε στο ίντερνετ βίντεο, στο οποίο ζητούσε συγγνώμη από τον πατέρα Αντώνιο που τον κατήγγειλε για ασέλγεια. Πρόκειται για τον 16χρονο που επιμένει, όπως και η μητέρα του, ότι ήταν πλαστές οι επιστολές που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, στις οποίες φέρονται να αναιρούν τις καταγγελίες τους σε βάρος του πατέρα Αντωνίου. 

Αναφορικά με το βίντεο που ανήρτησε, ο έφηβος παραδέχτηκε ότι αναγκάστηκε να το τραβήξει, ύστερα από πιέσεις που δέχθηκε. Το ερώτημα είναι αν οι πιέσεις, στις οποίες αναφέρθηκε ο 16χρονος, συνδέονται με το πρόσωπο που ζητούσε επίμονα να τον συναντήσει.

Το ίδιο ερώτημα υπάρχει και για τον δεύτερο 16χρονο, που υποστηρίζει, πλέον, ότι έλεγε ψέματα για τους ξυλοδαρμούς του, σε δομές της “Κιβωτού του Κόσμου”.

Επιπλέον, απαντήσεις θα πρέπει να δοθούν και στα εξής ερωτήματα: Έγιναν τελικά οι συναντήσεις που ζητούσε το πρόσωπο από το περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου; Ποιος ήταν ο λόγος που ήθελε να δει τα παιδιά από κοντά κάτω από άκρα μυστικότητα; Τι ήθελε να τους πει τη δεδομένη χρονική στιγμή; 

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο του “Live News”

Ο νεαρός που ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο, ζητάει από τρόφιμους στη δομή του Βόλου να μεσολαβήσουν για να του κανονίσουν συνάντηση με τους δύο ανήλικους που είχαν κάνει τις καταγγελίες.

«Απλά Θ… οπωσδήποτε να πιάσεις τον Θ…, να μου φέρεις ή τον Θ… ή τον Β…, έναν από τους δύο. Εγώ θα είμαι απ’ έξω, δεν θα μπω μέσα τώρα. Θα μου τον φέρεις, ξέρεις πού; Στη στάση και θα μου τον φέρεις. Εντάξει; Ξέρεις τι φορούσα εγώ, το ίδιο μπουφάν θα φοράω και αύριο. Μόνο εσύ το ξέρεις αυτό, έτσι; Κανείς άλλος. Και θέλω να μου φέρεις ή τον Θ… ή τον Β… Εντάξει;».

Το άτομο που ακούγεται να μιλάει ανήκε στον πυρήνα συνεργατών του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή. Έστειλε τα ηχητικά μηνύματα λίγες μέρες πριν τα δύο παιδιά ανασκευάσουν και δώσουν νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση.

«Τελικά σκέφτομαι να έρθω και αύριο σχολείο. Εε… για κάτι ακόμα για τον Β… να του μιλήσω λίγο του Β… να μου πει κάτι γιατί δεν μου το διευκρίνισε ακριβώς. Εε.. ναι οπότε, θα ξαναέρθω αύριο, δεν έχω φύγει ακόμα. Απλά, να μην το μάθει κάνεις άλλος, ξέρεις… Πες, ότι έχω φύγει ξέρω εγώ, ότι κατεβαίνω Αθήνα και στο ξαφνικό θα το κάνω αυτό με τον Β… αύριο εντάξει;».

Ο νεαρός ζητάει να μη διαρρεύσει το παραμικρό, να κανονιστούν οι συναντήσεις χωρίς το θέμα να συζητηθεί στη δομή και χωρίς να γίνει η παραμικρή αναφορά που θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

«Ούτε εγώ θέλω να μιλήσω στο…, το ίδιο πες ότι έφυγα. Εντάξει; Θα με δει ξαφνικά. Απλά Θ… θέλω οπωσδήποτε να πιάσεις τον Θ…, να μου φέρεις ή τον Θ… ή τον Β…, έναν από τους δύο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις