Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου: «Έχω ακούσει άσχημα πράγματα για τον πατέρα Αντώνιο» λέει φίλος πρώην φιλοξενούμενων

Κιβωτός του Κόσμου: «Έχω ακούσει άσχημα πράγματα για τον πατέρα Αντώνιο» λέει φίλος πρώην φιλοξενούμενων

Όλο και πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης στις δομές φιλοξενίας της «Κιβωτού του Κόσμου».  

Καταγγελίες αλλά και νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκαλώντας έκπληξη αλλά και σοκ στο πανελλήνιο για την «Κιβωτό του Κόσμου» που μέχρι τώρα ήταν γνωστή ως ένα καταφύγιο παιδιών με ανάγκη.

Η καταγγελία του 19χρονου για ασέλγεια εις βάρος του αλλά και οι ξυλοδαρμοί παιδιών στις εγκαταστάσεις του οργανισμού στο Βόλο, φαίνεται ότι έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.

Ο ίδιος ο Πατήρ Αντώνιος μίλησε για τις καταγγελίες, δηλώνοντας θλιμμένος για όσα ακούγονται, ενώ υποστήριξε πως «κάποια παιδιά δεν μας συγχωρούν το ότι πήραμε τη θέση των γονιών τους».

«Έχω ακούσει για άσχημα πράγματα για τους εργαζόμενους και τον πάτερ»

«Έχω ακούσει άσχημα πράγματα για τους εργαζόμενους αλλά και για τον πάτερ. Για κακοποιητικές συμπεριφορές » λέει στο newsit.gr φίλος παιδιών που φιλοξενήθηκαν στις δομές της οργάνωσης και συνεχίζοντας.

«Για πολλές φωνές και χαστούκια σε παιδιά. Μου τα είπαν γνωστοί που ήταν εδώ παλιά για λίγο και μεγαλώνοντας έφυγαν», ανέφερε.

Ο φάκελος πλέον της προανακριτικής εξέτασης που έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει πιο ογκώδης.

Κι αυτό γιατί από τα γραφεία του συγκεκριμένου τμήματος στη ΓΑΔΑ αναμένεται να περάσουν για κατάθεση άλλα δυο άτομα τα οποία σε νεαρότερη ηλικία βίωσαν κακοποιητικές συμπεριφορές κατά την παραμονή τους στις κτηριακές εγκαταστάσεις της «Κιβωτού του Κόσμου», σύμφωνα με τις καταγγελίες. Μάλιστα τα άτομα αυτά τα ανέφερε στην κατάθεση του ο 19χρονος ο οποίος υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα ασέλγειας από άτομο που εργάζεται στη δομή.  

Ρεπορτάζ: Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις