Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου: «Έχω να δω την αδερφή μου 1,5 χρόνο» λέει πρώην φιλοξενούμενος

Κιβωτός του Κόσμου: «Έχω να δω την αδερφή μου 1,5 χρόνο» λέει πρώην φιλοξενούμενος

Με καταιγιστικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι μαρτυρίες και οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου», οι οποίες κάνουν λόγο για πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

19χρονος φιλοξενούμενος στην Κιβωτό του Κόσμου, ο οποίος μίλησε στο newsit.gr, δήλωσε πως έχει να δει την αδερφή του 1,5 χρόνο. Όπως λέει, στα 8,5 του χρόνια πήγε στην δομή στον Κολωνό και έφυγε από την «Κιβωτό» της Καλαμάτας σε ηλικία 18 ετών.

Το ενήλικο πλέον αγόρι, όπως μεταφέρει, έχει να επικοινωνήσει με την μικρή του αδερφή, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στην «Κιβωτό», πάνω από ένα χρόνο. «Εκείνη μένει ακόμα στην δομή και μου έχουν απαγορεύσει την επικοινωνία μαζί της από τότε που έφυγα από εκεί. Δεν επιτρέπεται να της μιλάω επειδή ήμουνα στην «Κιβωτό» και έφυγα, θέλω να της μιλήσω και δεν μπορώ» σημειώνει.

Στη συνέχεια, μιλάει για τα χρόνια που έζησε στην δομή και για τα όσα πέρασε. «Η κατάσταση στην δομή δεν ήταν πολύ καλή» λέει ο 19χρονος στο newsit.gr και εξηγεί τους λόγους. «Ένας παιδαγωγός, με είχε χτυπήσει, μου είχε δώσει σφαλιάρα. Επίσης, στον Κολωνό για παράδειγμα, αν δεν ήμασταν φρόνιμοι, μας έβαζαν σε μια αποθήκη με κλειστό φως, που το φοβόμασταν.

Κάναμε δουλειές, μας έβαζαν να διαλύσουμε ένα κτήμα με χορτοκοπτικό, κάναμε κλαδέματα, βάφαμε σπίτια. Αυτό το κάναμε για να μάθουμε μια τέχνη και να μας δίνει χαρτζιλίκι ο πάτερ» λέει.

Στη συνέχεια, ισχυρίζεται ότι η πρεσβυτέρα είχε χτυπήσει ένα παιδί στην δομή του Βόλου. «Εμένα δεν με είχε ακουμπήσει, αλλά είχε ακουστεί ότι είχε χτυπήσει ένα παιδί στο Βόλο, επειδή δεν την άκουγε, το παιδί ήταν 11 ετών τότε».

Μιλώντας τώρα για το ταξίδι στην Καλαμάτα, στο οποίο ήταν και ο ίδιος, περιγράφει ένα περιστατικό, όπου ένας παιδαγωγός, όπως λέει, είχε χτυπήσει τον 19χρονο φίλο του. «Όταν ήμασταν στην Καλαμάτα με τον 19χρονο που έχει κάνει την καταγγελία, μας είχε πει ότι όταν είχε πάει κάποια στιγμή βόλτα με τα σκυλιά, ένας παιδαγωγός, πήγε τον βρήκε και τον χτύπησε, του μαύρισε το μάτι. 20 Αυγούστου είχε ξεκινήσει το ταξίδι για την Καλαμάτα, ήμασταν 7 μεγάλοι και 7 μικροί».

«Ο πατήρ Αντώνιος είχε 3 πολυτελή αυτοκίνητα»

Ο πατήρ Αντώνιος, είχε τρία πολυτελή αυτοκίνητα, σύμφωνα με τον 19χρονο, δεν επέτρεπαν όμως στα παιδιά να τα φωτογραφίσουν «είχε μια μπλε BMW, ένα τζιπ μαύρο και από τον Νοέμβρη του 2020 μια Porsche, είχε και οδηγό. Μας απαγόρευαν, όμως, να βγάζουμε φωτογραφίες τα αμάξια της δομής» καταλήγει.

Οι αναφορές για τη χλιδάτη ζωή του πατέρα Αντώνιου είναι αρκετές πλέον, με βίλες, αυτοκίνητα, κρουαζιέρες κ.α.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις