Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου: Η ακριβή ζωή που έκανε ο πατέρας Αντώνιος και το οικόπεδο στον Κόκκινο Μύλο

Κιβωτός του Κόσμου: Η ακριβή ζωή που έκανε ο πατέρας Αντώνιος και το οικόπεδο στον Κόκκινο Μύλο

Πληθαίνουν οι μαρτυρίες πρώην εθελοντών και εργαζομένων της «Κιβωτού του Κόσμου» για τη ζωή που έκανε ο πατέρας Αντώνιος και τους είχε προβληματίσει. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθούν απαντήσεις για τις αγορές των ακινήτων, αλλά και για τα πανάκριβα αυτοκίνητα.

Ο πατέρας Αντώνιος οδηγούσε -κατά διαστήματα- μια Porsche Cayenne και η πρεσβυτέρα ένα εξίσου πολυτελές τζιπ με φιμέ τζάμια που κοστίζει πάνω από 100.000 ευρώ. «Έρχονταν και ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα με πανάκριβα αυτοκίνητα στη δομή στην Πωγωνιανή. Porsche Cayenne με φιμέ τζάμια», ανέφεραν στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου.

Άλλες μαρτυρίες ανέφεραν ότι -ύστερα από επταήμερη κρουαζιέρα με παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου»- ο πατέρας Αντώνιος αποβιβάστηκε στο λιμάνι του Πειραιά και ορισμένοι από τους επιβάτες τον είδαν να κατευθύνεται σε σημείο που τον περίμενε οδηγός, μπροστά από ένα άλλο πολυτελές τζιπ. «Όταν αποβιβάστηκαν (…) μπήκε αυτός σε ένα μεγάλο τζιπ Mercedes αυτός, με σκούρα τζάμια για να μη φαίνεται, με οδηγό».

Στις κρουαζιέρες δεν πήγαιναν όλα τα παιδιά, αλλά λίγα και εκλεκτά, όπως καταγγέλλουν πρώην εργαζόμενοι της οργάνωσης. Η επιστροφή στην Αθήνα, έβρισκε τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα είτε στη Ραφήνα, είτε στην περιοχή της Βραυρώνας, όπου βρίσκονταν οι δύο μεζονέτες τους.

 

Τα εκατομμύρια από τις δωρεές και το αναξιοποίητο οικόπεδο στον Κόκκινο Μύλο

Ο έλεγχος των οικονομικών της «Κιβωτού του Κόσμου» αρχίζει με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση της ΜΚΟ. Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, ο οικονομικός έλεγχος της «Κιβωτού του Κόσμου» έδειξε ότι την περίοδο 2017 – 2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Όλα αυτά, την ώρα που η «Κιβωτός του Κόσμου» στο site της ζητούσε συνεχώς δωρεές και μάλιστα εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών που ζητούσε από τους δωρητές να τις καλύψουν.

Η εκπομπή “Live News” έκανε έρευνα στο οικόπεδο στον Κόκκινο Μύλο, το οποίο εδώ και 6 – 7 χρόνια έχει «περάσει» από κληρονομιά στον πατέρα Αντώνιο της «Κιβωτού του Κόσμου» όπως αναφέρει η διαθήκη. Ωστόσο, παραμένει αναξιοποίητο, δεν έχει πωληθεί, ούτε οικοδομηθεί, παρά τις μεγάλες ανάγκες της Οργάνωσης.

Στις 18 Ιουλίου 2012 έγινε η ιδιόγραφη διαθήκη της ιδιοκτήτριας του οικοπέδου, η οποία πέθανε στις 30 Απριλίου 2014 στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, και στις 23 Ιουνίου του 2016 ενώπιων συμβολαιογράφου στα γραφεία της «Κιβωτού» ο πατέρας Αντώνιος έκανε αποδοχή κληρονομιάς.

Το οικόπεδο είναι 225 τετραγωνικών μέτρων για το οποίο πληρώθηκε και ο ΕΝΦΙΑ όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ και στις 23 Ιουνίου 2016 στο υποθηκοφυλακείο έγινε η βεβαίωση της μετεγγραφής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις