Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου: Φύλλο και φτερό έκαναν οι Αρχές τα γραφεία της ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Φύλλο και φτερό έκαναν οι Αρχές τα γραφεία της ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα

Ζαλίζει το ποσό που υπάρχει σε τραπεζικούς λογαριασμούς της «Κιβωτού του Κόσμου», ενώ οι καταθέσεις μαρτύρων και πρώην εργαζόμενων στις δομές για κακοποιητικές συμπεριφορές συνεχίζονται. Στη δαγκάνα των αρμόδιων δικαστικών αρχών που ερευνούν οικονομικά εγκλήματα, βρίσκονται πλέον ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Η Οικονομική Αστυνομία φαίνεται να ολοκληρώνει το μεγαλύτερο μέρος των έλεγχων της και διαβίβασε τα στοιχεία που συνέλεξε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ξεκινά το «σκανάρισμα» των δηλώσεων «πόθεν έσχες» της Σταματίας Γεωργαντή, ως διαχειρίστριας της «Κιβωτού του Κόσμου».

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκεται πλέον το προανακριτικό υλικό από τις έρευνες που διενήργησαν τα κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας στην ΜΚΟ. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η «Κιβωτός του Κόσμου» στο κέντρο της Αθήνας, το Βόλο, τα Ιωάννινα, τη Χίο και την Καλαμάτα, καθώς και σε σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

«Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας υποβλήθηκε χθες, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η εν λόγω ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε οικία, όπως επίσης και από την διενεργηθείσα αλληλογραφία, προς ενημέρωση και αξιολόγηση των στοιχείων» αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας για την «Κιβωτό του κόσμου».

Εντοπίστηκαν υπέρογκα ποσά 

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, έχουν εντοπιστεί υπέρογκα ποσά σε λογαριασμούς και χρήματα που διέθεταν ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρας σε χώρο που έμεναν στην δομή στον Κολωνό.

Πιο συγκεκριμένα, τα μετρητά χρήματα που βρέθηκαν μέσα στο χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν σε ένα από τα διαμερίσματα της κεντρικής δομής της “Κιβωτού του Κόσμου” στον Κολωνό ήταν 350.000 ευρώ. Μυστήριο προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός ότι η παπαδιά πριν από μερικές μέρες είχε “αδειάσει” μια από τις δυο θυρίδες που διαθέτει και την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου κατέθεσε, 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της “Κιβωτού”, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτηματικά για το πώς και πού βρέθηκε ένα τόσο μεγάλο ποσό στην κατοχή της. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Οικονομική Αστυνομία αποφάσισε να δεσμεύσει και να “ανοίξει” τους προσωπικούς λογαριασμούς (με καταθέσεις σχεδόν 300.000 ευρώ) του πατέρα Αντωνίου και της συζύγου του.

Την ίδια ώρα, ζαλίζει το ποσό που υπάρχει σε τραπεζικούς λογαριασμούς της “Κιβωτού”, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τις τράπεζες, φτάνει τα 15.000.000 ευρώ.

Μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις, τόσο ο πατέρας Αντώνιος όσο και η Σταματία Γεωργαντή, θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Παράλληλα συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων και πρώην εργαζομενων στις δομές, για τις ασελγείς και τις κακοποιητικές συμπεριφορές που έχουν καταγγελθεί.

Αναστασία Σταματοπούλου 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις