Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκινά η δίκη για τον πατέρα Αντώνιο και επτά πρώην συνεργάτες του

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκινά η δίκη για τον πατέρα Αντώνιο και επτά πρώην συνεργάτες του

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έχει προσδιοριστεί σήμερα η πρώτη δίκη για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» με κατηγορούμενους τον πατέρα Αντώνιο και επτά πρώην εργαζόμενους σε δομές της οργάνωσης.

Η υπόθεση αφορά κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που συνδέονται με κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων της «Κιβωτού του Κόσμου» του πατέρα Αντωνίου από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022.

Στο κατηγορητήριο της υπόθεσης περιλαμβάνονται τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απειλής και της ηθικής αυτουργίας στα παραπάνω αδικήματα, κατηγορία η οποία έχει αποδοθεί στον πατέρα Αντώνιο, καθώς φέρεται είτε να γνώριζε είτε να υπαγόρευε τις κακοποιητικές συμπεριφορές στους υπαλλήλους της «Κιβωτού του Κόσμου» και συγκατηγορούμενους του.

Οι υποθέσεις που εκδικάζονται σήμερα αφορούν αξιόποινες πράξεις που φέρονται να έχουν τελεστεί στις δομές της Αθήνας, του Βόλου, της Χίου και της Καλαμάτας.

Τα ανήλικα παιδιά που φιλοξενούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου φέρονται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να έχουν υποστεί ξυλοδαρμούς και απάνθρωπες συμπεριφορές, όπως η απομόνωση, αφού τα εξανάγκαζαν να παραμένουν σε κρύα δωμάτια χωριστά από τα άλλα παιδιά και τους εξανάγκαζαν σε εξαντλητικές πολύωρες εργασίες.

Μεταξύ άλλων, εκδικάζεται η υπόθεση ξυλοδαρμού φιλοξενούμενου στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στο Βόλο από τον διευθυντή και ένα εργαζόμενο με γροθιές, κλωτσιές, σανίδες και πέτρες που κρατούσαν στα χέρια τους, υπόθεση για την οποία κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός ο πατέρας Αντώνιος.

Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν δύο ακόμα δικογραφίες για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Η μία αφορά την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια που αντιμετωπίζει ο πατέρας Αντώνιος, ενώ η δεύτερη την έρευνα για τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις