Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα μαρτυρία – «Κακή κατασκευή σεναρίων» απαντά ο πατέρας Αντώνιος

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα μαρτυρία  – «Κακή κατασκευή σεναρίων» απαντά ο πατέρας Αντώνιος

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου», καθώς πρώην εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι μιλούν για ακραίες συμπεριφορές από τους ανθρώπους που καλούνταν να ασχοληθούν με μικρά παιδιά. Ωστόσο, το περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου συνεχίζει να διαψεύδει τα πάντα.

Συγκεκριμένα, άνθρωποι από το περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ανέφεραν πως «πρόκειται για μια κακή κατασκευή σεναρίων» και υποστήριξαν πως όλες οι κατηγορίες θα καταπέσουν.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το περιβάλλον του θεωρεί πως θα προκύψουν κι άλλες καταγγελίες, καθώς η όλη υπόθεση είναι «στημένη» όπως λένε.

«Είναι όλα ψέματα. Δεν έχω κάνει κάτι. Ό,τι έκανα στη ζωή μου καλύτερα, είναι να βοηθήσω αυτά τα παιδιά, για τα οποία είναι όλο το έργο μου στην εκκλησία», φέρεται να είπε ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος, ενώ μεταφέρει σε άτομα του κύκλου του ότι όλα αυτά που ακούγονται σε βάρος εκείνου, της πρεσβυτέρας και της δομής είναι ψέματα.

 

«Ήταν απότομοι με τα παιδιά»

Την ίδια ώρα στο newsit.gr μίλησε μια εκπαιδευτικός που το 2018-1019 εργάστηκε στην «Κιβωτό του Κόσμου» στον Κολωνό κάνοντας την πρακτική άσκησή της ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών.

Η ίδια έκανε λόγο για απότομες και τιμωρητικές συμπεριφορές σε μικρά παιδιά, περιγράφοντας – μεταξύ άλλων – πως σε μια περίπτωση υποχρέωσαν «με άσχημο τρόπο» ένα μικρό κορίτσι να τελειώσει το φαγητό του, που δεν του άρεσε. 

Η νεαρή γυναίκα εξήγησε ότι η ίδια δεν είχε γίνει μάρτυρας απίστευτων περιστατικών εντός της ΜΚΟ, αλλά όπως είπε «είχα δει κάποια περιστατικά που με προβλημάτισαν τότε. Θυμάμαι ήταν ένα κοριτσάκι που δεν του άρεσε το φαγητό , το υποχρέωσαν να καθίσει μέχρι να το τελειώσει με το ζόρι. Ήταν άσχημος ο τρόπος των υπεύθυνων, μου είχε κάνει εντύπωση».

«Νομίζω οι άνθρωποι της δομής ήταν υπερβολικά απότομοι με τα παιδιά. Μερικά παιδάκια εμφάνιζαν υπερβολική επιθετικότητα. Θυμάμαι κάποια παιδιά που ήταν βίαια και τα άφηναν έξω από τις εκάστοτε ομάδες προκειμένου να τα συνετίσουν. Έπαιζαν ας πούμε σε ένα γήπεδο π.χ. τα έβγαζαν από την ομάδα για κάποια λεπτά, κάπου πήγαιναν αλλά μετά επέστρεφαν» είπε.

«Άνθρωποι χωρίς σπουδές εργάζονταν με παιδιά»

Επιπλέον αναφέρθηκε σε παρατυπίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνονταν παιδαγωγοί, κάνοντας λόγο για μη επαγγελματίες: «Για παράδειγμα, αρκετά άτομα που έκαναν πρακτική από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας προσλαμβάνονταν ως παιδαγωγοί. Ακόμη και άτομα χωρίς σπουδές εργάζονταν με παιδιά. Επίσης, τα καθήκοντα μας πολλές φορές δεν ήταν ξεκάθαρα και μετά μας κατηγορούσαν ότι ήταν στα καθήκοντα μας, χωρίς να μας εξηγούν τι έπρεπε να κάνουμε, ήταν απότομοι και με εμάς πολλές φορές».

Όσον αφορά στον πατέρα-Αντώνιο τον χαρακτηρίζει «ευγενικό και προσιτό», καθώς όπως λέει «τον είχα συναντήσει κάποιες φορές και για μένα είναι σοκ πραγματικό ότι έχει βγει στη φόρα. Δεν ξέρω τι γινόταν στις άλλες δομές βέβαια» καταλήγει.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις