Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα προθεσμία για τον πατέρα Αντώνιο

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα προθεσμία για τον πατέρα Αντώνιο

Μετά το θρίλερ που παίχθηκε τις τελευταίες ώρες με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και σχετικά με το εάν ο πατέρας Αντώνιος θα λάβει ή όχι νέα προθεσμία για την παροχή εξηγήσεων με την ιδιότητα του υπόπτου, τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές του χορήγησαν νέα 10ημερη προθεσμία, παρά την αρχική χθεσινή τους άρνηση.

Αυτό οδήγησε στο να «παγώσουν» και οποιεσδήποτε σκέψεις από την πλευρά της υπεράσπισης του ιερέα για την κατάθεση αίτησης εξαιρέσεως σε βάρος της εισαγγελέως ανηλίκων. 

Σήμερα, αναμένεται να καταθέσουν υπομνήματα έγγραφων εξηγήσεων 4 εργαζόμενοι σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ο πατέρας Αντώνιος έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για την τέλεση δύο αδικημάτων, της κατάχρησης σε ασέλγεια (κακούργημα) και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες (πλημμέλημα) μετά από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και τμωρητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων στη δομή.

Μόλις ολοκληρωθούν οι εξηγήσεις των υπόπτων, οι εισαγγελείς ανηλίκων που έχουν χρεωθεί τη δικογραφία, θα αξιολογήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας και θα αποφασίσουν εάν ή όχι θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων για την υπόθεση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις