Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος και 7 υπάλληλοι καλούνται ως ύποπτοι για ασέλγεια κατά συρροή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας απέστειλε κλήσεις στο Πατέρα Αντώνιο και σε επτά υπαλλήλους να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.

Η κλήση τους αφορά κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων στις δομές της οργάνωσης ανά την Ελλάδα. την τελευταία τριετία (2020-2022).

Ειδικότερα, οι εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται τη δικογραφία της υπόθεσης απέστειλαν κλήση στον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος. 

Η κλήση του αφορά στις καταγγελίες τις του 19χρονου σήμερα πρώην φιλοξενούμενου στη δομή επαρχιακής πόλης και ενός 15χρονου αγοριού.

Επιπλέον, ο πατέρας Αντώνιος καλείται να δώσει εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες αδύναμων προσώπων, κατά συρροή.

Παράλληλα, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις και επτά υπάλληλοι της Κιβωτού του Κόσμου ( σε Αθήνα, Βόλο και Χίο) για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ανηλίκων. Οι έξι για την πρόκληση σωματικών βλαβών στα παιδιά και μία υπάλληλος για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Συγκεκριμένα η υπάλληλος φέρεται να μην μετέφερε σε γιατρό ή νοσοκομείο,ως όφειλε, παιδάκι που είχε τραυματιστεί.

Στο πλαίσιο της έρευνας των εισαγγελέων ανήλικων, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ότι οι ξυλοδαρμοί, οι σκληρές τιμωρίες όπως η απομόνωση και η καταναγκαστική εργασία, δεν ήταν αποφάσεις που έλαβαν μεμονωμένα υπάλληλοι στις δομές. Κρίθηκε από τους εισαγγελείς, ότι ήταν  η κεντρική γραμμή και η εντολή του πατρός Αντωνίου προς τους υπαλλήλους του ως μέσο σωφρονισμού των φιλοξενούμενων παιδιών. 

Οι οκτώ ύποπτοι έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Όλοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να ενημερωθούν για το σε βάρος τους υλικό της δικογραφίας πριν καταθέσουν τις εξηγήσεις τους.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2019 και την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, πράξεις σε βάρος ανηλίκων, όπως η απομόνωση και ο εξαναγκασμός σε εργασία, διώκονταν και τιμωρούνταν ως κακουργήματα ενώ πλέον είναι πλημμελήματα. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σταυρούλα Λεβεντάκη: Μυστήριο με τον ενοικιαστή της 45χρονης – Στο κάδρο των ερευνών για την εξαφάνιση και υλικό από τις κάμερες
Ένα μυστήριο επικρατεί τις τελευταίες ώρες με τον Σκοπιανό ενοικιαστή της 45χρονης Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά, ο οποίος έχει καταθέσει...
Η 45χρονη που εξαφανίστηκε
Νέα δεδομένα στη διπλή δολοφονία στο Αίγιο: To dna έκπληξη στα νύχια της 54χρονης και το θρίλερ με την πυρίτιδα
Δεν υπήρχαν αποτυπώματα του στο φλόμπερ, δεν ανιχνεύθηκε αίμα στα ρούχα του Ιταλού, ενώ δεν υπάρχει dna της άτυχης γυναίκας στα νύχια του αλλά ούτε και γενετικό υλικό του φερόμενου δράστη στα νύχια της 54χρονης
Αίγιο: To dna έκπληξη στα νύχια της 54χρονης, το θρίλερ με την πυρίτιδα και τα νέα δεδομένα στη διπλή δολοφονία 9
ΕΛΚΕΘΕ για λαγοκέφαλους: Συστήνουμε ψυχραιμία και προσοχή – Δεν τους πλησιάζουμε και δεν τους τρώμε
«Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζονται στα social media περιστατικά επιθέσεων λαγοκέφαλου σε λουόμενους, τα οποία αφενός δεν επιβεβαιώνονται, αφετέρου πυροδοτούν αίσθημα ανασφάλειας και φόβου
Το ψάρι λαγοκέφαλος (Lagocephalus sceleratus) 10
Αλεξία Μπακογιάννη: Περπατάω στον δρόμο με τα παιδιά μου και βλέπω απέναντί μου τον Γιωτόπουλο ή τον Κουφοντίνα, τι θα πρέπει να κάνω;
«Κανείς δεν μπορεί να νιώσει την απελπισία και την απόγνωση που αισθάνονται οι συγγενείς των θυμάτων. Κανείς δεν μπορεί να έρθει στη θέση μας»
Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος
58