Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου: Το υπουργείο Εργασίας αποσύρει διάταξη για παραχώρηση κτιρίου μετά τις καταγγελίες

Κιβωτός του Κόσμου: Το υπουργείο Εργασίας αποσύρει διάταξη για παραχώρηση κτιρίου μετά τις καταγγελίες
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αποσύρει τη διάταξη για παραχώρηση κτιρίου του ΕΦΚΑ στην Κιβωτό του Κόσμου, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από δύο υπαλλήλους του οργανισμού.

Έχει ήδη διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από υπαλλήλους στην Κιβωτό του Κόσμου και το υπουργείο Εργασίας αναστέλλει κάθε σχετική κίνηση, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Η διάταξη είχε περιληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας για την παραχώρηση χρήσης ακινήτου του ΕΦΚΑ στην Κιβωτό του Κόσμου.

Όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, η σχετική πρωτοβουλία είχε αναληφθεί για πρώτη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και, πρόσφατα, αποφασίστηκε η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από την παρούσα κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν λόγω παραχώρηση.

«Μέχρι την οριστική διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, κάθε σχετική κίνηση αναστέλλεται» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις