Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΚΚΕ για τη φωτιά στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αποτέλεσμα αντιλαϊκής πολιτικής και εφοπλιστικής επιθετικότητας

ΚΚΕ για τη φωτιά στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αποτέλεσμα αντιλαϊκής πολιτικής και εφοπλιστικής επιθετικότητας

Αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της εφοπλιστικής επιθετικότητας χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης (29.08.2018) στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος ενώ βρισκόταν εν πλω για τα Χανιά, με 875 επιβάτες και 140μελές πλήρωμα.

«Η φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο “Ελ. Βενιζέλος” και έθεσε αντιμέτωπους με σοβαρούς κινδύνους επιβάτες και ναυτεργάτες, είναι αποτέλεσμα της έντασης της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της εφοπλιστικής επιθετικότητας, με μείωση κατά 40% του στόλου και του ναυτεργατικού δυναμικού, μείωση οργανικών συνθέσεων, εξαντλητικά δρομολόγια και εξοντωτικά ωράρια εργασίας, παραβίαση των κανόνων ασφαλείας στα πλοία, που τελικά θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή επιβατών και ναυτεργατών» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ.

«Αντίστοιχα μεγάλες είναι και οι ελλείψεις σε βασικές υποδομές, απαραίτητες για την ασφαλή διάσωση και αποβίβαση στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο όπως και πριν έτσι και σήμερα, με την ιδιωτικοποίησή του, λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος», καταλήγει η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις