Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κλείνει από τις 20:00 και για 15 μέρες η παραλιακή στις Τρύπες του Καραμανλή

Κλείνει από τις 20:00 και για 15 μέρες η παραλιακή στις Τρύπες του Καραμανλή

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλιακή Αθηνών – Σουνίου στο ρεύμα προς Σούνιο, στις Τρύπες του Καραμανλή, θα ισχύσουν από σήμερα (30.09.2020) το βράδυ και για 15 μέρες.

Η Αθηνών – Σουνίου θα κλείσει από τις 20:00 το βράδυ γιατί στη σήραγγα «Λουμπάρδα», στις γνωστές Τρύπες του Καραμανλή εντοπίστηκαν σοβαρές βλάβες και χρειάζεται άμεσα να γίνουν εργασίες για την αποκατάστασή της.

Την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην παραλιακή, στο ρεύμα προς Σούνιο, ανακοίνωσε η περιφέρεια Αττικής.

Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη μετά την ενημέρωση που είχε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης από τις αρμόδιες υπηρεσίες πως διαπιστώθηκαν σοβαρές βλάβες στο δοµικό σύστημα της σήραγγας «Λουμπάρδα» (Τρύπες του Καραμανλή), στο Κορωπί.

Ύστερα από γεωτεχνική αξιολόγηση εκτιμήθηκε ότι δεν είναι δυνατό να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια αν συνεχιζόταν η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα από Αθήνα προς Σούνιο.

Το διάστημα που η Αθηνών – Σουνίου θα είναι κλειστή, η κυκλοφορία θα γίνεται από τη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου και οι οδηγοί θα… ειδοποιούνται στα «Πηγαδάκια» ή στο ύψος του Yabanaki στη Βάρκιζα.  

Μετά από σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής η Γενική Διεύθυνση Έργων και Υποδομών της Περιφέρεια Αττικής προχωρά στις παρακάτω  έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  1. Πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, στο ρεύμα κυκλοφορίας της Ε.Ο.91 από Αθήνα προς το Σούνιο, στο οδικό τμήμα αυτής που περιλαμβάνει την περιοχή της σήραγγας «Λουμπάρδα» (Τρύπες του Καραμανλή) και καταλήγει στο Σούνιο.
  2. Η προσπέλαση διερχόμενων επί της Ε.Ο.91 οχημάτων προς το αποκλεισμένο οδικό τμήμα της Λ. Αθηνών-Σουνίου, θα διεξάγεται μέσω του οδικού άξονα Λ. Ευελπίδων -Ν. Παπαγιανόπουλου (οικισμός Κίτσι) -Λ. Αγ. Μαρίνας.
  3. Για την έγκαιρη ενημέρωση και καθοδήγηση των οδηγών στον προτεινόμενο εναλλακτικό οδικό άξονα, έχει εγκατασταθεί σχετική σήμανση σε κρίσιμους οδικούς κόμβους “ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ” και “YABANAKI”.

Για τις προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προγραμματίζεται η συνεχής αναγραφή σχετικών μηνυμάτων στις πινακίδες των δρόμων της Περιφέρειας Αττικής, ενώ θα ανέβει και σχετικός χάρτης στο site της Περιφέρειας.

Πατούλης: Άμεση αποκατάσταση

«Προτεραιότητα μας η ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών. Τα αρμόδια συνεργεία θα προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών στο ελάχιστο δυνατό.

Απευθύνουμε έκκληση προς τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων καθώς και τη σχετική σήμανση για τις παρακαμπτήριές οδούς για την διευκόλυνση τους», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις