Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κλείνει για 14 ημέρες το μουσείο της Στοάς του Αττάλου – Βρέθηκε θετική στον κορονοϊό εργαζόμενη

Κλείνει για 14 ημέρες το μουσείο της Στοάς του Αττάλου – Βρέθηκε θετική στον κορονοϊό εργαζόμενη

Ο κορονοϊός «χτύπησε» και στο μουσείο της Στοάς του Αττάλου και θα μείνει κλειστό για τις επόμενες 14 ημέρες.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού εργαζόμενη που ανήκει στο προσωπικό καθαριότητας, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Διευκρίνισε μάλιστα πως η τελευταία εργάσιμη μέρα της υπαλλήλου ήταν η Τρίτη 4 Αυγούστου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:

Σήμερα εργαζόμενη, ως προσωπικό καθαριότητας, στους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Αγοράς, της Ρωμαϊκής Αγοράς και της Βιβλιοθήκης Αδριανού ειδοποίησε την υπηρεσία της, την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, ότι κατόπιν ειδικής εξέτασης σε Δημόσιο Νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό Covid-19.

Η τελευταία εργάσιμη μέρα της υπαλλήλου ήταν η Τρίτη 4 Αυγούστου τ.έ. Σύμφωνα με τους προϊσταμένους της η συγκεκριμένη υπάλληλος τηρούσε με ιδιαίτερη σχολαστικότητα όλα τα δέοντα μέτρα ασφαλείας και καθαριότητας.

Κατόπιν αυτού:

Το Μουσείο της Στοάς του Αττάλου, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς, θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες.

Αύριο θα γίνει απολύμανση, τόσο στο Μουσείο, όσο και σε όλους τους χώρους (τουαλέτες, φυλάκια κλπ.).

Αύριο το σύνολο των εργαζομένων στους ανωτέρω χώρους θα υποβληθεί σε ελέγχους από τους ειδικούς του ΕΟΔΥ, οι οποίοι θα δώσουν και τις αναγκαίες οδηγίες για τα περαιτέρω.

Οι ανοιχτοί χώροι θα λειτουργούν κανονικά με αποκλεισμό -όταν χρειάζεται- των σημείων, στα οποία θα γίνονται οι απολυμάνσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις