Συμβαίνει τώρα:
Ελλάδα

Κλεισούρα: Ταφή 32 Ελλήνων πεσόντων ηρώων στο έπος του 1940 – Δείτε φωτογραφίες

Τελέστηκε στην Κλεισούρα η ταφή 32 Ελλήνων πεσόντων κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 – 1941. Χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Αργυρόκαστρου, Δημήτριος.

Η τελετή ταφής στην Κλεισούρα, των 32 Ελλήνων ηρώων στο έπος του 1940 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο στρατιωτικό κοιμητήριο της πόλης. 

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, η ταφή τελέστηκε στις 29 Οκτωβρίου, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Αργυρόκαστρου Δημητρίου.

Εκ μέρους της Ελλάδας, στην τελετή παρέστησαν η επιτετραμμένη της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα, Βάλη Πενταρβάνη, η οποία εκπροσώπησε τον Έλληνα πρέσβη στην Αλβανία, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, αντιπροσωπεία του ΓΕΕΘΑ υπό τον διευθυντή Β’ Κλάδου και προέδρο της ελληνικής πλευράς της Μικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΕΕ), υποναύαρχο Δημήτριο Μήλα, ο γενικός πρόξενος στο Αργυρόκαστρο, Δημήτρης Σαχαρίδης.

Kleisoura Albania  Intime

Επίσης, ο ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδας στα Τίρανα, συνταγματάρχης Ευθύμιος Ντάλας, μέλη της Δημοκρατικής Ενώσεως Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», συγγενείς πεσόντων, καθώς και μέλη της ΜΕΕ από την Αλβανία.

Kleisoura Albania  Intime

Kleisoura Albania  Intime

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής της Διακρατικής Συμφωνίας Ελλάδας και Αλβανίας για την αναζήτηση, την εκταφή, τον προσδιορισμό της ταυτότητας και την ταφή των Ελλήνων και διοργανώθηκε με μέριμνα της ελληνοαλβανικής Μικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Kleisoura Albania  Intime

Kleisoura Albania  Intime

Μέχρι σήμερα έχουν ενταφιαστεί 1.003 Έλληνες πεσόντες στα κοιμητήρια στις Βουλιαράτες και στην Κλεισούρα, ενώ για την επιτάχυνση της διαδικασίας προσδιορισμού της ταυτότητας των πεσόντων με τη μέθοδο της γενετικής ταυτοποίησης (DNA), τη ΜΕΕ συνδράμει το 401 Γενικό Νοσοκομείο Στρατού, το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αγρότες σε ρήξη «έσπασαν» το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια – Νέα κινητοποίηση με τρακτέρ στην Τρίγλια Χαλκιδικής
Αγρότες που διαφώνησαν, πήραν τα τρακτέρ τους και μεταφέρθηκαν στο μπλόκο της Τρίγλιας, καταγγέλλοντας παρασκηνιακές διεργασίες με την κυβέρνηση του μπλόκου των Πράσινων Φαναριών
Αποχώρηση τρακτέρ από αγρότες της Χαλκιδικής, που συμμετέχουν στο μπλόκο στα "Πράσινα Φανάρια", κοντά στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης 5
Τι είναι τα αθόρυβα πυροτεχνήματα και πως συμβάλουν στην προστασία των ζώων
Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενημέρωσης με αντικείμενο τα αθόρυβα πυροτεχνήματα και την υιοθέτησή τους κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων
Πυροτεχνήματα
ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδων βιολογικής ξανθής σταφίδας – Εντοπίστηκε ωχρατοξίνη Α
Η εταιρεία αποφάσισε την ανάκληση όλων των παρτίδων του προϊόντος και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι - Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν
ΕΦΕΤ
Καιρός Πρωτοχρονιάς: Επέλαση ψύχους σε όλη τη χώρα με χιονοπτώσεις – Πιθανότητα χιονοκαταιγίδων στο βόρειο Αιγαίο
Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται έως και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (τοπικά έως και σε πεδινά τμήματα) της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας, της Αν. Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και του Βορείου Αιγαίου
Χιονάνθρωπος στη Λέσβο