Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κλειστά σχολεία αύριο σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Καστοριά, Φλώρινα και Έδεσσα

Κλειστά σχολεία αύριο σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Καστοριά, Φλώρινα και Έδεσσα

Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη 09/01/2019 σε πολλά σχολεία σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Καστοριά, Φλώρινα και Έδεσσα αλλά και πολλές ακόμη περιοχές. Δείτε τιο ισχύει για τα σχολεία σε Χαλκιδική και Θέρμη.

Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο σχολικά συγκροτήματα όλων των βαθμίδων, σε αρκετές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, εξαιτίας του παγετού και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών. Σε κάθε περίπτωση, οι επίσημες ιστοσελίδες των Δήμων, Νομών και Περιφερειών ενημερώνουν συνεχώς τους ενδιαφερόμενους, ενώ για όσους έχουν πρόσβαση και σε social media, σχετική ενημέρωση γίνεται και στις επίσημες σελίδες Δήμων, Νομών και Περιφερειών.

Συγκεκριμένα, στο νομό Θεσσαλονίκης, στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, κλειστό θα παραμείνει το 25ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, ενώ οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του δήμου λειτουργούν κανονικά.

Στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος, με εξαίρεση το Λύκειο Πανοράματος όπου διαπιστώθηκε βλάβη στο σύστημα υδροδότησης και απαιτείται αποκατάσταση. Επίσης, κλειστό, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνει και το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων.

Για τα σχολεία στη δημοτική ενότητα Χορτιάτη η διοίκηση του δήμου αποφάσισε με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, λόγω και του συνεχιζόμενου παγετού, αλλά και της πρόβλεψης της ΕΜΥ για τη συνέχιση της κακοκαιρίας να παραμείνουν κλειστά. Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, την Εξοχή και το Φίλυρο.

Κλειστά τα σχολεία θα παραμείνουν και στον δήμο Θερμαϊκού λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία. Ανοικτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν αύριο όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Στον δήμο Θέρμης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Περιστεράς, του Κ.Σχολαρίου, της Καρδίας, του Πλαγιαρίου και του Τριλόφου με απόφαση δημάρχου. Κανονικά, βεβαίως, θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Θέρμης. Ανοιχτό θα είναι το 2ο ΓΕΛ Μίκρας και τα υπόλοιπα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Θέρμης. Επίσης, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στα Πεύκα του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Εξαιτίας του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολικά συγκροτήματα σε όλους τους δήμους της περιφερειακής ενότητας Πιερίας, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στον δήμο Βέροιας για λόγους ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων.

Ο δήμος Βόλβης ανακοίνωσε πως δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί. Κλειστά θα παραμείνουν επίσης όλα τα σχολεία στους δήμους Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας με απόφαση δημάρχων για την ασφάλεια των μαθητών.

Στον δήμο Λαγκαδά, εκτός από τα σχολεία, κλειστές θα παραμείνουν οι μονάδες των ΙΕΚ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και οι παιδικοί σταθμοί.

Από τον δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής ανακοινώθηκε πως αύριο Τετάρτη η προσέλευση των μαθητών μπορεί να γίνεται έως τις 9:30 το πρωί, λόγω του παγετού στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων. Μαθήματα δεν θα πραγματοποιηθούν στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία της παραλιακής ζώνης του δήμου (Όλυνθος, Γερακινή Καλύβες, Ορμύλια, Μεταμόρφωση).

Λόγω της παρατεινόμενης κακοκαιρίας κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον δήμο Κατερίνης.

Στον δήμο Έδεσσας κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, αντίθετα κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί της πόλης.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καστοριάς, δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 08-01-2019 και την Τετάρτη 09-01-2019.

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις