Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας: Ποια θα λειτουργήσουν σε Αττική και περιφέρεια την Παρασκευή 11/03

Κακοκαιρία Ελπίδα - Κλειστά σχολεία

Οι έντονες χιονοπτώσεις και το τσουχτερό κρύο που έφερε μαζί της η κακοκαιρία «Φίλιππος» έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα σε πολλές περιοχές, με αποτέλεσμα τα σχολεία να μείνουν κλειστά σε αρκετές από αυτές.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε κάποιες περιοχές της Αττικής και της Περιφέρειας την Παρασκευή 11 Μαρτίου, ενώ ανάλογα με το πως θα κινηθεί η κακοκαιρία θα αποφασιστεί και για τη Δευτέρα. Απόφαση να παραμείνουν κλειστές οι εκπαιδευτικές μονάδες έχουν λάβει και άλλες περιφέρειες της χώρας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν απλά θα ξεκινήσουν αργότερα. 

Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Αττική

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, τα σχολεία στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά στις εξής περιοχές:

1. Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής

2. Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση το Δήμο  Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου θα είναι όλα τα σχολεία ανοιχτά.

3. Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα  σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας  κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών, αποτελεί ευθύνη των δήμων, οι οποίοι και είναι αρμόδιοι να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους. Ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις.

Δυτική Μακεδονία

Δήμος Φλώρινας

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Θεσσαλία

Δήμος Τεμπών

Με απόφαση του Δημάρχου Τεμπών κλειστά θα είναι αύριο Παρασκευή 11-3-2022 το Δημοτικό Σχολείο Καλλιπεύκης, το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Αιγάνης καθώς επίσης και το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Αμπελακίων λόγω έντονης χιονόπτωσης.

Δήμος Νοτίου

Την αναστολή λειτουργίας την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 όλων των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, αποφάσισε ο Δήμαρχος κ. Μιχ. Μιτζικός λόγω χιονόπτωσης εκτός από τα :
– Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών,
– Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείο Άνω Γατζέας, τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τα μαθήματα δύναται να πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας και τις οδηγίες της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Νομού.

Δήμος Σκιάθου

Αναστολή λειτουργίας όλων των Σχολικών Μονάδων της Σκιάθου, την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, και η αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID- 19, όπως έγινε γνωστό απ΄τον δήμαρχο Θοδ. Τζούμα.

Στερεά Ελλάδα

Δήμος Καρπενησίου

Την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ.Ε. Φουρνάς θα παραμείνουν κλειστά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και το οδικό δίκτυο.

Δήμος Δομοκού

Ο δήμαρχος Δομοκού αποφάσισε τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, στις Δημοτικές Ενότητες Δομοκού, Θεσσαλιώτιδος και Ξυνιάδος, για την Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Δήμος Λοκρών

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Παιδικοί Σταθμοί, το Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λοκρών, δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που προβλέπεται πως θα επικρατήσουν στην περιοχή.

Δήμος Τανάγρας

Αύριο Παρασκευή 11/3/2022 όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Τανάγρας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια καθώς και οι Παιδικοί σταθμοί) θα παραμείνουν κλειστές λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται στην περιοχή του Δήμου και τα οποία – όπως έχει ανακοινωθεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία – θα συνεχισθούν, για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Δήμος Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις Κοινότητες Κυριακίου και Αγίας Τριάδας θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στις περιοχές αυτές.

Σε ενδεχόμενη επιδείνωση του καιρού και διεύρυνση των πληττόμενων περιοχών, θα επανέλθουμε με νέα ενημέρωση.

Εύβοια

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλη την Εύβοια και την Παρασκευή 11 Μαρτίου, λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος», σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Δήμων.

Κρήτη

Δήμος Μυλοποτάμου

Με απόφαση του Δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Δημητρίου Κόκκινου την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου.

Οι συγκεκριμένες δομές θα παραμείνουν κλειστές λόγω του ψύχους που επικρατεί στην περιοχή και τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επικράτηση έντονων καιρικών φαινομένων.

​Δήμος Κισσάμου

Από το Δήμο Κισσάμου ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη, για σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου και αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους αναστέλλεται λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Δήμος Καντάνου – Σελίνου 

Με απόφαση του δημάρχου δήμου Καντάνου – Σελίνου λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που θα συνεχιστούν στην πόλη μας τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά, την Παρασκευή 11 Μαρτίου είναι τα ακόλουθα:

-Γυμνάσιο – Λύκειο Παλαιοχώρας

-Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Καντάνου

-Γυμνάσιο – ΕΠΑΛ Καντάνου

-Παιδικός Σταθμός Καντάνου

-Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείου Ροδοβανίου

Η απόφαση λήφθηκε δεδομένου του παγετού που επικρατεί στο οδικό δίκτυο και στον δήμο που καθιστά επικίνδυνη την μετακίνηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων προς τα σχολεία.

Επιπλέον, λόγω ψύχους, καθίσταται πρακτικά αδύνατη η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω πανδημίας σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παράθυρα των σχολικών αιθουσών, πρέπει να παραμένουν ανοικτά.

Για τους παραπάνω λόγους και με προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών, τα παραπάνω σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και ο Παιδικός Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 λόγω χιονόπτωσης.

Δήμος Σφακίων

Λόγω επικινδυνότηταςτου οδοστρώματος από τη χιονόπτωση στον επαρχιακό δρόμο Βρύσες-Ασκύφου  δεν κατέστη δυνατή η διέλευση των εκπαιδευτικών και των λεωφορείων μεταφοράς των μαθητών.

Για το λόγο αυτό θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τα εξής σχολεία του Δήμου μας:

– Γυμνάσιο και Λύκειο Χ.Σφακίων
– Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Ασκύφου
-Δημοτικό Βουβά

Δήμος Αμαρίου

Σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Αμαρίου, κλειστά παραμένουν και την Παρασκευή 11 Μαρτίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου.

Υπενθυμίζεται πως κλειστά θα παραμείνουν και αύριο όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα και τα σχολεία στο Δήμο Μυλοποτάμου.

Σε ποιες περιοχές θα ξεκινήσουν αργότερα τα μαθήματα

Δυτική Μακεδονία

Δήμος Καστοριάς 

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, με απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:15 π.μ.

Οι Παιδικοί, Βρεφικοί Σταθμοί και το ΚΔΑΠ του Δήμου Καστοριάς θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Πρεσπών

Λόγω καιρικών συνθηκών, αύριο Παρασκευή 11/3/2022, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Πρεσπών θα ξεκινήσουν μία ώρα αργότερα.

Δήμος Αμυνταίου

Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Άνθιμου Μπιτάκη και δεδομένων των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περί ολικού παγετού αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022,  οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμυνταίου, θα λειτουργήσουν 1 ώρα αργότερα.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Νεστορίου

Με απόφαση του Δημάρχου Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών – ΠΑΓΕΤΟΣ , την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, η έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Νεστορίου θα γίνει στις 09:00 π.μ.

Δήμος Άργους Ορεστικού

Με απόφαση Δημάρχου, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., oι Παιδικοί Σταθμοί, ο Βρεφικός Σταθμός και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Άργους Ορεστικού, την Πέμπτη 10  και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:15.

Δήμος Εορδαίας

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περί πολύ ισχυρού ολικού παγετού και για την ασφάλεια των μαθητών, αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας, θα λειτουργήσουν στις 09:15

Επίσης, η λήξη των μαθημάτων στα Εσπερινά Γυμνάσια, Λύκεια, Εσπερινά ΕΠΑΛ θα γίνει στις 19:15.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Γρεβενών

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας, με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 στις 09:15 ενώ μία ώρα νωρίτερα θα λήξουν τα μαθήματα των εσπερινών γυμνασίων και λυκείων. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Δήμος Κοζάνης

Με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια),  καθώς και Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) του Δήμου Κοζάνης, θα λειτουργήσουν στις 10:00, την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Επίσης, η λήξη των μαθημάτων στα Εσπερινά Γυμνάσια, Λύκεια, Εσπερινά ΕΠΑΛ  την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 θα γίνει στις 19:15.

Δήμος Βοΐου

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου κ. Χρήστου Ζευκλή, αύριο, Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) του Δήμου Βοΐου θα λειτουργήσουν στις 09:15 π.μ., λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Οι Παιδικοί και οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Βελβεντού

Την Παρασκευή 11/3/2022 λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών τα Σχολεία του Δήμου Βελβεντού θα λειτουργήσουν στις 9 πμ.

Δήμος Δεσκάτης

Αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου με απόφαση Δημάρχου τα σχολεία του Δήμου Δεσκάτης θα λειτουργήσουν στις 10:00πμ λόγω κακοκαιρίας.

Δήμος Σερβίων

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) σε όλο το Δήμο Σερβίων, αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 θα λειτουργήσουν από τις 9:15 λόγω παγετού.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στερεά Ελλάδα

Δήμος Στυλίδας

Με απόφαση της Δημάρχου Στυλίδας, κ. Βιργινίας Στεργίου, αύριο, Παρασκευή 11-03-2022 σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Στυλίδας θα υπάρξει παράταση της ώρας έναρξης των μαθημάτων, με ώρα προσέλευσης 9:30 π.μ., λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός) που επικρατούν στην περιοχή.

Τα μαθητικά δρομολόγια θα προσαρμοστούν ανάλογα.

Ο Παιδικός Σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.

Δήμος Θηβαίων

Λαμβάνοντας υπόψη τις χαμηλές θερμοκρασίες λόγω της χιονόπτωσης, σε συνδυασμό με τα μέτρα που λαμβάνονται για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, αποφάσισε για την Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τις 9:00 π.μ.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά:
Α) Τα Γυμνάσια και Λύκεια σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων
B) Τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων
Γ) Το Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Λουτουφίου

Οι παιδικοί σταθμοί (Θήβας και Βαγίων) θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σε περίπτωση επιδείνωσης του καιρού, η κατάσταση θα εκτιμηθεί εκ νέου και θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Θεσσαλία

Δήμος Καρδίτσας

Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Μαρτίου σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καρδίτσας που λειτουργούν το πρωί, η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 10:00.

Στα απογευματινά και τα εσπερινά σχολεία η λήξη των μαθημάτων θα γίνει δυο διδακτικές ώρες νωρίτερα.

Δήμος Μετεώρων

Ο Δήμος ενημερώνει πως αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου:

– οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας (Δημοτικά – Νηπιαγωγεία) – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια – Λύκεια) & Προσχολικής Αγωγής (Παιδικοί Σταθμοί ) Καλαμπάκας, Διάβας, Βασιλικής, Καστρακίου & Θεόπετρας θα λειτουργήσουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

– οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας (Δημοτικά-Νηπιαγωγεία) – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια) & Προσχολικής Αγωγής (Παιδικός Σταθμός) Χρυσομηλιάς, Παναγίας, Αμπελίων, Αγιόφυλλου, Ασπροκλησιάς & Οξύνειας θα λειτουργήσουν από τις 9:00 λόγω χαμηλών θερμοκρασιών τις πρωινές ώρες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις