Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού – Όλη η λίστα από το υπουργείο Παιδείας

Κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού – Όλη η λίστα από το υπουργείο Παιδείας

Πέντε σχολεία και ένα τμήμα σχολείου κλείνουν με απόφαση του υπουργείου Παιδείας λόγω κορονοϊού. Δείτε την λίστα που ανανεώνεται συνεχώς. Τι δήλωσε στο newsit.gr ο δήμαρχος Καισαριανής.

Αργότερα το περιμέναμε, γρήγορα ήρθε. Πολλά είναι πλέον τα σχολεία που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Η επίσημη λίστα υπάρχει στο site του υπουργείου Παιδείας και αφορά πολλές περιοχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με αυτή, συνολικά πέντε σχολεία έχουν κλείσει συνολικά και σε άλλο ένα έχει κλείσει ένα τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων θα λαμβάνεται από την Περιφέρεια και το υπουργείο Υγείας και θα ανακοινώνεται από το υπουργείο Παιδείας. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σχολεία θα κλείνουν αν εμφανίζονται από τρία κρούσματα και πάνω.

Πρόκειται για τα εξής σχολεία: 

Το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής (κλειστό έως τις 27/09)

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών στο Ηράκλειο (κλειστό έως τις 27/09)

Το Δημοτικό Σχολείο ειδικής αγωγής στην Καλλιθέα Λήμνου (κλειστό έως τις 18/09)

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας (κλειστό έως τις 18/09), ενώ 

Ανέστειλε την λειτουργία του το τμήμα Β5 του 2ου Γυμνασίου Πύργου Ηλείας (κλειστό έως τις 27/09)

Ποιοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό στο 2ο Λύκειο Καισαριανής

Κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στο 2ο Λύκειο στην Καισαριανή, σημαίνοντας συναγερμό σε καθηγητές και μαθητές.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο που μίλησε στο newsit.gr, θετικοί στον ιό είναι η διευθύντρια του σχολείου και ένας καθηγητής. Φαίνεται πως ήδη από τον αγιασμό την Δευτέρα ήταν γνωστό ότι υπάρχει κρούσμα, ωστόσο με την επιβεβαίωση και του δεύτερου πάρθηκε η απόφαση.

Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Δήμαρχος Καισαριανής: Τεστ σε όλους με έξοδα του Δήμου

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος δήλωσε πως “από την ημέρα του Αγιασμού θέλαμε να κλείσει το σχολείο διότι λίγο νωρίτερα είχε βρεθεί θετικός στο κορονοϊό ένας καθηγητής.

Σε επικοινωνία με την διεύθυνση της εκπαίδευσης μας ενημέρωσαν πως με ένα κρούσμα δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Την επόμενη μέρα όμως βρέθηκε θετικό στον ιό και η διευθύντρια, όπου εκεί επειδή εκφράστηκαν φόβοι και μικρό εστία κρουσμάτων τότε αποφασίστηκε το κλείσιμο.

Εξέτασαν τα δεδομένα που θέλουν τα δυο αυτά κρούσματα να ήρθαν σε επαφή και με άλλα άτομα, όποτε πάμε σ ένα είδος μικρής εστίας κρουσμάτων γι αυτό και άμεσα ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας. Από το πρώτο κιόλας κρούσμα ο δήμος είχε αναλάβει με δικά του έξοδα να κάνει τεστ και στους υπόλοιπους καθηγητές αλλά μας πρόλαβαν οι εξελίξεις”.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης – Γιάννα Σουλάκη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις