Ελλάδα

Κλειστα τη Δευτέρα τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω απεργίας

Προειδοποιητική 24ωρη πανελλαδική απεργία για τη Δευτέρα (20.02.2017) κήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΦΥΑ), Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλα τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι να παραμείνουν κλειστά με το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως ενημερώνει η Ένωση, οι αρχαιοφύλακες διεκδικούν «τη διατήρηση της καταβολής των Κυριακών και Αργιών και των επιπλέον ημερών εργασίας από το ΤΑΠΑ, όπως ισχύει μέχρι τώρα», την «άμεση απόσυρση του Σχεδίου Νόμου περί Οργανισμού του ΤΑΠΑ», καθώς και την «άμεση πρόσληψη 200 μονίμων Αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στα πλαίσια την Νησιωτικής Πολιτικής της Κυβέρνησης στις 13/12/2016».

Επίσης, ζητούν «η θετική εξέλιξη με την σύσταση των αυτοτελών Γραφείων Φύλαξης που επιχειρείτε μέσω του Οργανισμού του ΥΠΠΟΑ, να βελτιωθεί και να επεκταθεί ώστε η λειτουργική της δομή να γίνει πιο αποτελεσματική (όπως η θεσμοθέτηση Γραφείου Αρχιφυλάκων ανά Αρχ/κο Χώρο και Μουσείο)». Οι αρχαιοφύλακες πάντως, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΕΦΥΑ, ελπίζουν στην ανταπόκριση και άμεση επίλυση των προβλημάτων τους «που δεν δημιουργούν κανένα οικονομικό κόστος, ώστε η έναρξη της Τουριστικής σεζόν, καθώς και των Εορτών του Πάσχα να βρει τα Μουσεία και τους Αρχαιλογικούς Χώρους χωρίς προβλήματα».

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νέα καταγγελία για οδηγό ταξί που φέρεται να άρπαξε 800 ευρώ για μια κούρσα – Ερευνάται αν ήταν ο ίδιος που απείλησε οικογένεια τουριστών και πήρε 600 ευρώ
Μία δεύτερη καταγγελία, σύμφωνα με την οποία τουρίστας φέρεται να έπεσε θύμα αρπαγής 800 ευρώ, εξετάζουν οι αστυνομικές Αρχές, μετά τη σύλληψη 38χρονου οδηγού ταξί για την υπόθεση της οικογένειας τουριστών
Ταξί
Ανοίγουν την Πέμπτη 5 νέοι σταθμοί στο Μετρό Θεσσαλονίκης στη γραμμή προς Καλαμαριά - Δείτε εικόνες
Η επέκταση προς την Καλαμαριά, με τους πέντε νέους σταθμούς «Νομαρχία», «Καλαμαριά», «Αρετσού», «Νέα Κρήνη» και «Μίκρα», προσθέτει περίπου 4,5 χιλιόμετρα στο υφιστάμενο δίκτυο 
Ο σταθμός του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά 43
Βασίλειος Δασκαλάκης: «Τα ελληνικά κολέγια αποτελούν καταξιωμένο θεσμό με ιστορία, διεθνείς συνεργασίες και προσφορά στην κοινωνία και οικονομία»
«Επί τρεις δεκαετίες, τα ελληνικά κολέγια προσφέρουν σε χιλιάδες νέους τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν υψηλού επιπέδου σπουδές στην Ελλάδα», τονίζει ο πρόεδρος του «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ» και του BCA College
Students Taking Exam in Classroom Setting. Students in uniforms are seated in a classroom, writing answers during an exam, highlighting focus and academic testing.