Παρασκευή, 10 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κλειστή η άνοδος της Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι Ακαδημίας – Συγκέντρωση εργαζομένων ΛΑΡΚΟ έξω από τη Βουλή

Κλειστή η άνοδος της Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι Ακαδημίας – Συγκέντρωση εργαζομένων ΛΑΡΚΟ έξω από τη Βουλή

Κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας. Η άνοδος της Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι την Ακαδημίας είναι κλειστή, λόγω συγκέντρωσης εργαζομένων ΛΑΡΚΟ έξω από τη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Κοινοβούλιο απαιτούν την απόσυρση της τροπολογίας που έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση, καθώς και να μην προχωρήσουν οι απολύσεις. «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες», είναι ένα από τα συνθήματά τους. 

Την Τρίτη (14.06.2022) αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και όπως λένε οι εργαζόμενοι, «ανοίγει ένας δρόμος απολύσεων για το σύνολο των εργαζομένων της ελληνικής εξορυκτικής και μεταλλουργικής βιομηχανίας».

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν χαρακτηριστικά οτι «το νομοσχέδιο σταματά κάθε δραστηριότητα λειτουργίας. Προωθεί άμεσα την απόλυση δεκάδων εργαζομένων στις εργολαβίες, δεκάδων αυτοαπασχολουμένων αυτοκινητιστών και μικροεργολάβων έργου, δεκάδων εργαζομένων στα εργοστάσια αμμοβολής».

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣΝΑΤ, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων, Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αττικής και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε κι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις