Ελλάδα

Κλειστοί δρόμοι και… φρούριο η Αθήνα για την Συμφωνία των Πρεσπών!

Η Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί απόψε το βράδυ και οι αστυνομικές Αρχές παίρνουν τα μέτρα τους για τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Όλα έχουν, πλέον, δρομολογηθεί. Η Συμφωνία των Πρεσπών θα τεθεί προς ψηφοφορία αργά το βράδυ και η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε… πυρετό.

Μόλις λίγες ημέρες μετά τις ασχήμιες στο συλλαλητήριο ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών, οι Αρχές δεν θέλουν με τίποτα να επαναληφθούν παρόμοιες εικόνες αφού μέσα στην Βουλή θα γίνεται ψηφοφορία και απ’ έξω… συγκέντρωση, σύμφωνα με τα καλέσματα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

“Φρούριο” η Αθήνα για την Συμφωνία των Πρεσπών – Κλειστός και ο Εθνικός Κήπος

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ θα επιστρατευτούν περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί υπό τον φόβο των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.

[read4more]

Αστυνομικά τείχη με έξι φραγμούς από αστυνομικές κλούβες και συνολικά 300 αστυνομικούς θα αποτελούν τα αναχώματα ασφαλείας γύρω από τη Βουλή και το Υπουργείο Εξωτερικών και θα στηθούν σταδιακά από αύριο το πρωί.

Το κυριότερο θα είναι αυτό στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής στην Βασ. Σοφίας, το οποίο θα είναι διπλό και θα σχηματίζει έναν ασφαλή διάδρομο διέλευσης για την ανεμπόδιστη πρόσβαση των βουλευτών στο κοινοβούλιο χωρίς έκτροπα και ρίψεις αντικειμένων όπως είχε συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο ένας φραγμός από κλούβες θα είναι στα λουλουδάδικα και ο δεύτερος πάνω από την οδό Ακαδημίας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο της Βουλής θα υπάρχει ένας κύκλος ασφαλείας από την Βασ. Σοφίας, Ηρώδου Αττικού, Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Όλγας και θα κλείνει στην Αμαλίας. Ένα ακόμη «αόρατο τείχος» από αστυνομικούς της Ασφάλειας θα στηθεί μέσα στον Εθνικό Κήπο, ο οποίος θα είναι κλειστός από το πρωί, για την περίπτωση προσέγγισης μέσα από αυτόν.

Αξιωματικοί της αστυνομίας, εκτιμούν πως στις εξαγγελθείσες συγκεντρώσεις, πως η συμμετοχή θα είναι μικρότερη του συλλαλητηρίου.

Κλειστοί δρόμοι για την Συμφωνία των Πρεσπών

Τέλος, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.), καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας – Κηφισίας).

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν φοβάμαι απειλές, να ελεγχθώ κι εγώ για την καθαρότητα των χρημάτων μου» λέει ο Σπύρος Μαρτίκας μετά τη μαραθώνια κατάθεσή του για τις απάτες στο καζίνο
«Δεν φοβάμαι ούτε για την ίδια μου τη ζωή, να περιμένετε να δεχτώ απειλές τις επόμενες μέρες, ήδη έχω δεχτεί μέχρι τώρα» αποκαλύπτει ο Σπύρος Μαρτίκας
Ο Σπύρος Μαρτίκας
Ευλογιά προβάτων: Εισαγγελική παρέμβαση από Άρειο Πάγο για τις καταγγελίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα
Ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει φυλάκιση έως τρία χρόνια αν υπάρξει διάδοση της ασθένειας σε ζώα και φυλάκιση έως 10 χρόνια αν μεταδοθεί η ασθένεια στον άνθρωπο
ΚΟΠΑΔΙΑ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΗΛΕΙΑ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
«Τα δηλητηριώδη μανιτάρια τα μάζεψε κοντά στο σπίτι μας» λέει ο γιος του ζευγαριού που θα μεταφερθεί για μεταμόσχευση στην Ιταλία
«Είναι κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση και πρέπει οι γονείς μου να μεταφερθούν στην Ιταλία για μεταμόσχευση» λέει στο newsit.gr ο γιος του 65χρονου και της 55χρονης
Η γυναίκα που δηλητηριάστηκε μετά από κατανάλωση άγριων μανιταριών 6
Στη φυλακή ο 29χρονος που καταδίωξε και γρονθοκόπησε τον οδηγό ταξί στον Νέο Κόσμο - «Ο 58χρονος προκάλεσε την κατάσταση»
Ενώπιον ανακριτή ο 29χρονος φέρεται να επικαλέστηκε την αιτία θανάτου του 58χρονου, όπως αναφέρεται στην ιατροδικαστική εξέταση, «υπερτροφική μυοκαρδίτιδα», επιμένοντας ότι ο οδηγός του επιτέθηκε πρώτος
Ο 29χρονος που εμπλέκεται σε περιστατικά με ξυλοδαρμούς στο Νέο Κόσμο 11