Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα από τις 12:00

Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα από τις 12:00

Κλειστός από τις 12:00 θα είναι ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. Αιτία η συγκέντρωση στα Προπύλαια για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα θα μείνει κλειστός με εντολή της Αστυνομίας λόγω των συγκεντρώσεων για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο Εξάρχεια, από το ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις. Λόγω της πορείας θα είναι κλειστοί κεντρικοί δρόμοι στην Αθήνα.

Η πρώτη από τις συγκεντρώσεις της ημέρας, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, γίνεται στα Προπύλαια, από μαθητές και φοιτητές. Η μαθητική πορεία θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια, μέσω των οδών Εδουάρδου Λω, Πεσμαζόγλου, πλατείας Κοραή, Σταδίου, θα φτάσει στο Σύνταγμα και στη συνέχεια στη Βουλή.

Στα Προπύλαια έχει προγραμματιστεί πορεία και στις 18:00 το απόγευμα, ενώ στις 21:00 το βράδυ θα γίνει συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Αντίστοιχα, έχουν διοργανωθεί συγκεντρώσεις και πορείες και στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα, την Κομοτηνή, τα Χανιά, τα Ιωάννινα τη Μυτιλήνη κι άλλες πόλεις.

«Φρούριο» η Αθήνα

Σχεδόν 5.000 αστυνομικοί έχουν τεθεί σε επιφυλακή, καθώς τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία είναι ανάλογα με εκείνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Εκτός από τους ένστολους, αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται στην περιοχή των Εξαρχείων και γύρω από το Πολυτεχνείο προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια. Οι «μυστικοί» αστυνομικοί θα παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων και ειδικότερα έξω από κτίρια που τελούν από κατάληψη.

Αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις θα υπάρχουν σε αστυνομικά τμήματα και κτίρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες. Στους δρόμους της Αθήνας θα βγει και ο «Αίαντας», η «αύρα» της ΕΛΑΣ που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 17 Νοεμβρίου.

Στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται επίσης οι συνεχείς πτήσεις του ελικοπτέρου της αστυνομίας αλλά και των drones της ΕΛΑΣ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις