Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Κλιμάκιο γιατρών και εξέτασε τις κρατούμενες στις φυλακές του Ελαιώνα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ιατρικές εξετάσεις σε κρατούμενες και τα παιδιά τους, που φιλοξενούνται στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών του Ελαιώνα Θηβών, πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή, απο κλιμάκιο γιατρών στο πλαίσιο του προγράμματος “Υγεία για όλους”.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της επίσκεψης του κλιμακίου γιατρών στις γυναικείες φυλακές πραγματοποιήθηκε πλήρης ενδοκρινολογικός έλεγχος, με χρήση φορητού υπερηχογράφου, καθώς και Καρδιολογικός, Παθολογικός και Ρευματολογικός έλεγχος σε 40 κρατούμενες. Παράλληλα διενεργήθηκε Μυοσκελετικός έλεγχος στα 16 παιδιά που φιλοξενούνται στο κατάστημα. Όλες οι εξετάσεις διενεργήθηκαν με την παρουσία και του Ιατρού του Καταστήματος, Εμμανουήλ Πανταντοσάκη.

Οι κρατούμενες – γυναίκες που εξετάστηκαν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και τις ευχαριστίες τους.

Παράλληλα, το υπουργείου Δικαιοσύνης επισημαίνει πως “το πρόγραμμα «Υγεία για όλους», για την προάσπιση – προαγωγή υγείας ευπαθών ομάδων, τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και του Πανεπ. Αθηνών, ενώ υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, και Υγείας, καθώς και άλλους φορείς” και ευχαριστεί όσους συμμετείχαν σ’ αυτήν την ιατρική παρέμβαση, για την ευαισθησία τους και την προσφορά τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε