Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κλιματική Αλλαγή: Εφιαλτικές προβλέψεις Ζερεφού για καύσωνα κάθε χρόνο και.. δυσβάσταχτο χρέος

Κλιματική Αλλαγή: Εφιαλτικές προβλέψεις Ζερεφού για καύσωνα κάθε χρόνο και.. δυσβάσταχτο χρέος

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και… απειλεί. Γιατί, όπως είπε και στη Βουλή, ο Χρήστος Ζερεφός «η φύση δεν χαμογελάει, εκδικείται».

Ενημερώνοντας την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, ο επίτιμος καθηγητής Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Χρήστος Ζερεφός περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα το τι μας περιμένει αν δεν υπάρξουν μέτρα για την κλιματική αλλαγή.

Ο κ. Ζερεφός δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στη χώρα μας. Αναφερόμενος στη συχνότερη εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων, είπε πως ενώ παλιότερα είχαμε έναν καύσωνα κάθε 30 χρόνια, την τελευταία τριακονταετία έχουμε, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, έναν καύσωνα χρόνο παρά χρόνο ενώ τείνουμε να έχουμε έναν κάθε χρόνο.

Επικαλέστηκε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, το κόστος της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα, αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα, θα φτάσει έως το τέλος του αιώνα σωρευτικά τα 700 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι διπλάσιο, από το σημερινό εξωτερικό χρέος της χώρας!

Τις δυσμενέστερες συνέπειες, σύμφωνα με τον επίτιμο καθηγητή του ΑΠΘ, θα υποστεί ο τομέας της αγροτικής παραγωγής.

«Θα είμαστε χωρίς επιστροφή όταν το ακραίο γίνει σύνηθες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζερεφός, τονίζοντας ότι «η φύση δεν χαμογελάει, εκδικείται».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις