Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Κληρικοί Ελλάδος: Συναντήσεις με ΚΚΕ και Β. Λεβέντη

Κληρικοί Ελλάδος: Συναντήσεις με ΚΚΕ και Β. Λεβέντη

Στο πόδι οι κληρικοί όλης της χώρας μετά τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου. Τις ανησυχίες τους μετέφερε στα κόμματα αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.

Κληρικοί που εκπροσωπούν τον Ιερό Σύνδεσμο, μετά τις συναντήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Φώφη Γεννηματά, επισκέφτηκαν εκπροσώπους και των άλλων κομμάτων.

Συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος στη Βουλή τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΚΟ του ΚΚΕ, κατά τη συνάντηση ο Θ. Παφίλης, παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ, για το διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας ότι «ο διαχωρισμός αυτός σε τίποτα δεν εμποδίζει τα θρησκευτικά πιστεύω και την όποια θρησκευτική συνείδηση του ανθρώπου».

Κληρικοί - Παφίλης

Ταυτόχρονα, υπενθύμισε «τη σταθερή θέση του ΚΚΕ, ώστε να μην τεθούν σε αμφισβήτηση και να ληφθούν όλα τα μέτρα για να προστατευθούν τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των κληρικών κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο».

Η αντιπροσωπεία του ΙΣΚΕ συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, που παρείχε πλήρη στήριξη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, οι εκπρόσωποι του ΙΣΚΕ ζήτησαν να παραμείνουν οι κληρικοί δημόσιοι λειτουργοί, να μην περάσει ουδετερότητα της θρησκευτικής πίστης και να παραμείνει η Εκκλησία της Ελλάδος, η επίσημη Εκκλησία, ενώ ο κ.Λεβέντης τόνισε πως η Ένωση Κεντρώων στηρίζει τα αιτήματα των κληρικών και ζήτησε από τον αρχιεπίσκοπο «να κάνει πίσω και ανοίξει διάλογο, με την ιεραρχία, τους κληρικούς και το Πατριαρχείο».

κληρικοί - Λεβέντης

Ο κ. Λεβέντης, είπε ακόμη ότι η συμφωνία αυτή δεν πρέπει να περάσει και μίλησε για «προδοσία της πίστης», ενώ κατέθεσε την άποψη ότι «δεν μπορεί να δεχτούμε την ουδετερότητα και να εξισώνεται η Ορθοδοξία, που είναι η πλειοψηφούσα θρησκεία, με δόγματα και αιρέσεις», αναφέρει επίσης η Ένωση Κεντρώων προσθέτοντας πως θα κάνει αγώνα για να μην περάσει η συμφωνία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις