Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Κλοπή Πικάσο: «Οι μπογιές ήταν η ζωή του» λέει συγγενής του δράστη (video)

Πικάσο
Φωτογραφία: Intime

Σε ρεματιά στην Κερατέα, ένας δερμάτινος χαρτοφύλακας μέσα στην βλάστηση έκρυβε την απάντηση για την κλοπή ου αιώνα, όπως χαρακτηρίστηκε. Μέσα, βρέθηκαν οι δύο πίνακες ανεκτίμητης αξίας που είχαν κάνει φτερά το 2012 από την Εθνική Πινακοθήκη, ένας Πικάσο και ένας Μοντριάν.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, ένας συγγενής του 49χρονου δράστη, σημειώνει: «Όντως ζωγράφιζε και έχουμε πίνακες που μας έκανε δώρα συχνά. Η ζωή του ήταν οι μπογιές, δηλαδή χρωμάτιζε, έκανε διακοσμήσεις και διάφορα τέτοια, ήταν το αγαπημένο του».

Click4more: Κλοπή Πικάσο: Πώς ο 49χρονος έγινε «Προφεσόρ» – Έμαθε την Πινακοθήκη σαν την παλάμη του κι έκανε την κλοπή του αιώνα

«Εγώ μια ζωή έτσι τον θυμάμαι, μέσα στα χρώματα. Ακόμα βρίσκομαι σε σοκ, γιατί ήξερα ότι έχει τη δουλειά του στο εξωτερικό, δούλευε και δεν περίμενα κάτι τέτοιο», τονίζει ακόμη.

Για να καταλήξει: «Είχε τη δουλειά του στο εξωτερικό, ήταν μια χαρά, δεν είχε δηλαδή κανένα πρόβλημα. Τώρα αυτόν τον καιρό δεν δούλευε, είχε γυρίσει στην Ελλάδα».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: Live News.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις