Ελλάδα

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ Σεπτεμβρίου στο keaprogram

ΚΕΑ Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Σεπτεμβρίου 2017: Διαβάστε όσα αναφέρονται στο keaprogram, σχετικά με την πληρωμή του σε 273.913 δικαιούχους.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) Σεπτεμβρίου στο keaprogram εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 63.796.674,70 ευρώ, για πληρωμή μηνός Σεπτεμβρίου σε 273.913 δικαιούχους του προγράμματος.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): Πότε και πώς γίνεται η πληρωμή

Η ημερομηνία πληρωμής δεν έχει καθοριστεί ακόμη ενώ αναμένεται να γίνει το τελευταίο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Η πληρωμή πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Αυτό αφορά τις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Τι ισχύει για τους δικαιούχους

Οι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται. Μόνο σε αυτήν μπορούν να απευθυνθούν και για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Ποιος είναι ο σκοπός του προγράμματος

Οι στόχοι, το κόστος και οι βασικοί ορισμοί για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση. Υπεγράφη από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών. Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β’ 2089/7-7-2016).

Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: α) την εισοδηματική ενίσχυση, β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης και γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το «ΑΕΝΑΟΝ» – Στις 2 Σεπτεμβρίου υπογράφεται η σύμβαση, η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά
«Το όνειρο 40 χρόνων δεν είναι πια όνειρο - Είναι έργο και ξεκινά», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς – Τον Νοέμβριο στήνεται το εργοτάξιο, τον Ιανουάριο του 2027 αρχίζουν τα έργα και το β΄ εξάμηνο του 2029 εγκαινιάζεται το μεγαλύτερο Ανοιχτό Πράσινο Πάρκο της Μεσογείου
νικος χαρδαλιας
Πάτρα: Απατεώνες απείλησαν 91χρονη ότι θα τη σκοτώσουν και «αστυνομικός» την έπεισε να τους δώσει μετρητά και κοσμήματα 28.000 ευρώ
Οι απατεώνες τηλεφώνησαν στην ηλικιωμένη και απείλησαν ότι θα τη σκοτώσουν ενώ λίγο αργότερα την κάλεσε «αστυνομικός» και την έπεισε να παραδώσει μετρητά και τιμαλφή
Ηλικιωμένη γυναίκα