Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

Η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ λήγει στις 15 Νοεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ, με τους κωδικούς του taxisnet. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη από την προηγούμενη Πέμπτη. 

Οι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο ΚΟΤ – Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο – κάθε χρόνο και κάθε φορά εντός δυο μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων προκειμένου να γίνει επανέλεγχος των προϋποθέσεων ένταξης.

Με την παρέλευση διμήνου από τη λήξη της φετινής διορίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (από 16/9/2021 έως και 15/11/2021 δηλαδή), όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν έχουν υποβάλλει νέα αίτηση, θα απενταχθούν αυτόματα από το ΚΟΤ.

Βέβαια οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).

Οι πολίτες οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση από την περασμένη Πέμπτη και πριν την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ 2021 και οι οποίοι έχουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους μέσα στο 2020, μπορούν αν θέλουν, να κάνουν νέα αίτηση, η οποία θα ελεγχθεί, όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, βάσει της φετινής εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ.

Τα νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα, εφόσον πληρούν αθροιστικά συγκεκριμένα εισοδηματικά, περιουσιακά και κριτήρια διαμονής. Η αίτηση υποβάλλεται από τον υπόχρεο υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του νοικοκυριού, ή τη σύζυγό του με απαραίτητη προϋπόθεση η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας να είναι ήδη στο όνομά του ή της συζύγου του.

Επισημαίνεται πως στην πρώτη κατηγορία (ΚΟΤ-Α) υπάγονται όσοι πληρούν τα κριτήρια λήψης του ΚΕΑ. Στο σύνολο του τιμολογίου εκτιμάται ότι η έκπτωση φτάνει το 70%. Στη δεύτερη (ΚΟΤ-Β) υπάγονται όσοι πληρούν κριτήρια αντίστοιχα με εκείνα που ορίστηκαν για τη λήψη Κοινωνικού Μερίσματος, ενώ στο σύνολο του τιμολογίου η έκπτωση διαμορφώνεται περί το 35%.

Οι πελάτες που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) εκτός από την έκπτωση που λαμβάνουν ήδη από την Πολιτεία επωφελούνται όπως και όλοι οι υπόλοιποι οικιακοί πελάτες από την κατάργηση του παγίου και του 2ου κλιμακίου στη χρέωση ενέργειας για καταναλώσεις άνω των 2.000kWh.

Διαβάστε αναλυτικά αν είστε δικαιούχοι και τι πρέπει να κάνετε στο www.idika.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις