Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Κοκαϊνη 91 κιλών βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά – 4 εκατ. ευρώ η αξία της

Κοκαϊνη 91 κιλών βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά – 4 εκατ. ευρώ η αξία της

Μια μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά, βάρους 91 κιλών.

Η κοκαΐνη ήταν μέσα σε 80 πλαστικές συσκευασίας, και ήταν μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες στο λιμάνι του Πειραιά. Η συνολική τους αξία υπολογίζεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Το εμπορευματοκιβώτιο είχε εκφορτωθεί από πλοίο σημαίας Λιβερίας προερχόμενο από το Εκουαδόρ τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 13.11.2023, με νόμιμο φορτίο μπανάνες.

Ο έλεγχος και εντοπισμός των ναρκωτικών ουσιών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 14 Νοεμβρίου από μικτό κλιμάκιο στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου του Πειραιά, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Γ’ Τελωνείου Πειραιά-Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου. Κατά τον ίδιο έλεγχο κατασχέθηκε και μία συσκευή GPS.

Στη συνέχεια έγινε από τις 19.11 έως και τις 22.11 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης περαιτέρω έρευνα από στελέχη της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑΛ., των Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και Πειραιά και του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, σε επιπλέον 16 εμπορευματοκιβώτια συνδεόμενα με το αρχικό, με αρνητικά αποτελέσματα.

Στις πολυήμερες αυτές έρευνες συμμετείχαν κατά περίπτωση ομάδες Κ-9 και αυτοκινούμενα οχήματα X-Ray των ανωτέρω Αρχών, καθώς και του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Καβάλας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά, ενώ δείγμα από την κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικής ουσίας ελήφθη από κλιμάκιο του Γενικού Χημείου του Κράτους προς εξέταση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις