Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κόκκινα δάνεια: Stop στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι τέλος του χρόνου

Κόκκινα δάνεια: Stop στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι τέλος του χρόνου

STOP στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του χρόνου μπαίνει με τη δέσμευση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών καθώς και με ρύθμιση που θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ¨κόκκινων δανείων¨.

Αυτό προκύπτει από διευκρινιστικό σημείωμα για το νομοσχέδιο που αφορά στο νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Σύμφωνα με το σημείωμα η υιοθέτηση Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας είναι ένα από τα προαπαιτούμενα στα οποία δεσμεύεται η χώρα μας, με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών των κρατών – μελών της Ευρωζώνης, προκειμένου να εκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς.

Σχετικά με το επίδικο ζήτημα των πλειστηριασμών σημειώνονται τα εξής:

•Ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας θα τεθεί σε ισχύ από την 1/1/2016.

•Έως τότε θα έχει ψηφιστεί από την Βουλή διάταξη για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

•Η εκκαθάριση των επιχειρήσεων που έχουν ήδη πτωχεύσει, θα γίνει με τον ισχύοντα νόμο

•Μέχρι την έναρξη ισχύος του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ή κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης για βελτιώσεις και τροποποιήσεις.

Ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών, έχει εκδώσει και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών η οποία δεσμεύεται ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα τηρήσει τα προβλεπόμενα από την υφιστάμενη νομοθεσία.

Τέλος, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί κατά την συνάντηση που θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε