Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Κολωνός: Η ψυχολόγος της 12χρονης για την επαφή με το παιδί – «Κάθε φορά προσφέρει και κάτι νέο στην έρευνα»

Κολωνός: Η ψυχολόγος της 12χρονης για την επαφή με το παιδί – «Κάθε φορά προσφέρει και κάτι νέο στην έρευνα»

Νέα στοιχεία από τον εφιάλτη των βιασμών σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό συνεχίζουν να έρχονται στο φως. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η ανήλικη έχει «ξεκλειδώσει», χάρις στην πολύτιμη βοήθεια των παιδοψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα τις επόμενες μέρες αναμένεται η 12χρονη από τον Κολωνό να αναγνωρίσει, μέσω φωτογραφιών, όσους ανθρώπους συνάντησε, είτε μέσα στο αυτοκίνητο, είτε σε οίκο ανοχής.

Η Κωνσταντίνα Κωστάκου είναι η αστυνόμος Β’ ψυχολόγος που έχει αναλάβει την 12χρονη και μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο είπε, χαρακτηριστικά, ότι κάθε φορά που καταθέτει το παιδί έχει να δώσει και κάτι καινούργιο στην εν εξελίξει έρευνα που διεξάγεται.

Στην κάμερα του Live News η κ. Κωστάκου περιγράφει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι επιστήμονες σε τέτοιες ευαίσθητες και τραυματικές περιπτώσεις με θύματα ανηλίκους.

Προσπαθούμε το παιδί να μην καταρρεύσει, να ανασύρει μνήμες ή να καταθέσει πληροφορίες, λέει η αστυνόμος Β’ ψυχολόγος, συμπληρώνοντας, ότι:

«Καλούμε ένα παιδί που σε μεγάλο βαθμό έχει αποφασίσει να συνεργαστεί. Χέρι – χέρι στήνουμε μία πληροφορία, πάμε σε μία πορεία».

Αναφερόμενη στη 12χρονη, η Κωνσταντίνα Κωστάκου αναφέρει πως «είναι ένα παιδί που ξέρει τι έχει συμβεί. Αυτά τα τραυματικά γεγονότα στη ζωή του. Είναι ένα παιδί που έχει εξαιρετική σχέση με εμάς. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε αυτή τη σχέση. Δεν θέλω να κλονίσω αυτή την εμπιστοσύνη. Μένουμε σε αυτό που εκείνο (σ.σ. δηλ. το παιδί) αντέχει και επιθυμεί».

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο: 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις