Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Κολωνός: «Ο αστυνομικός του έλεγε να σταματήσει, αλλά εκείνος δεν το έκανε» – Μαρτυρία από τους πυροβολισμούς

Κολωνός: «Ο αστυνομικός του έλεγε να σταματήσει, αλλά εκείνος δεν το έκανε» – Μαρτυρία από τους πυροβολισμούς

Αυτόπτης μάρτυρας που ήταν σε κοντινή απόσταση από το σοβαρό επεισόδιο που έγινε σήμερα (1.8.2023) στον Κολωνό, όπου ένας άνδρας που φέρεται να είχε κάνει ληστεία σε τράπεζα τραυματίστηκε από τις σφαίρες του ενός εκ των αστυνομικών που τον καταδίωκαν, περιέγραψε τις σκηνές τρόμου που βίωσε.

Ο μάρτυρας τόνισε στο newit.gr ότι οι αστυνομικοί που εντόπισαν στον Κολωνό τον φερόμενο ως δράστη της ληστείας του φώναζαν να σταματήσει, αλλά εκείνος άρχισε να τρέχει και στη συνέχεια ακούστηκαν δυο πυροβολισμοί και δεν μπόρεσε να διακρίνει κάτι άλλο.

«Είδα το περιπολικό, ο αστυνομικός τον άφησε να βγει απ’ έξω και του λέγε να σταματήσει, αλλά εκείνος δεν σταμάταγε και προχώρησε προς τα πέρα. Από κει και πέρα άκουσα τους δυο πυροβολισμούς και τίποτα άλλο».

Ο μάρτυρας έκανε αναφορά για το τι έγινε μετά τους πυροβολισμούς και είπε ότι ο δράστης «χτύπησε το περιπολικό, και σηκώθηκε και προχώραγε προς τη Λένορμαν».

Στο ερώτημα αν είδε το δράστη να βγάζει μαχαίρι και να απειλεί τους αστυνομικούς, τόνισε ότι δεν μπορούσε να έχει εικόνα από εκεί που ήταν, καθώς βρισκόταν μακριά. «Ήταν μεγάλη απόσταση για να το δω».

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι οι αστυνομικοί έλεγαν από την αρχή στο δράση: «Σταμάτα», ενώ τόνισε ότι δεν άκουσε να λέγεται κάτι στο οποίο να γινόταν αναφορά στη ληστεία.

«Έκαναν τις προβλεπόμενες ενέργειες»

Στη συνέχεια ο μάρτυρας ανέφερε ότι «οι αστυνομικοί έκαναν όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για να τον σταματήσουν. Όταν κάποια στιγμή ο αστυνομικός πήγε να τον σταματήσει, ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση και εκεί πέρα άκουσα τους δυο πυροβολισμούς».

Επίσης ανέφερε ότι μετά τους ήχους από τους πυροβολισμούς δεν είδε το δράστη να πέφτει στο έδαφος λόγω του τραυματισμού του.

Το χρονικό

Η υπόθεση με την καταδίωξη, τους πυροβολισμούς και τον τραυματισμό του φερόμενου ως δράστη έγινε σήμερα στις 11:14 όταν υπάλληλος υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Αχιλλέως 19, πάτησε το κουμπί συναγερμού και ενημερώθηκε η Άμεση Δράση.

Όπως διαπιστώθηκε, ένας άνδρας άρπαξε άγνωστο χρηματικό ποσό από τα ταμεία. Την ώρα που έφευγε από την τράπεζα ένας υπάλληλος πάτησε το κουμπί συναγερμού και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας Δίας και περιπολικά της Άμεσης Δράσης και οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη στη διασταύρωση των οδών Λένορμαν και Παλαμιδίου.

Εκεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο άνδρας απείλησε τους αστυνομικούς με μαχαίρι, γι’ αυτό ένας από αυτούς, τον πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.

Ο τραυματίας διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό. 

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις