Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Κολωνός: Τα εμβάσματα και τα κινητά «φαντάσματα» του 53χρονου – Έρευνες και για τυχόν άλλα θύματα

Κολωνός: Τα εμβάσματα και τα κινητά «φαντάσματα» του 53χρονου – Έρευνες και για τυχόν άλλα θύματα

Κινητά «φαντάσματα» με τα οποία ο 53χρονος στον Κολωνό έκλεινε τα ραντεβού στους βιαστές της 12χρονης, έχει εντοπίσει η Αστυνομία, τα οποία και αναμένεται να δώσουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα για την φρικιαστική υπόθεση. 

Εκτός από τα τρία κινητά, έχουν επίσης κατασχεθεί δύο υπολογιστές και ένα λάπτοπ. Επιπλέον, έχουν βρεθεί εμβάσματα, δηλαδή χρήματα που έχει δώσει ο 53χρονος, ποσά των 30 με 80 ευρώ προς συγκεκριμένα άτομα. Από τον 42χρονο συγκατηγορούμενο του, έχει κατασχεθεί ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στην κατοχή της 12χρονης βρέθηκαν δύο κινητά. Ολα αυτά τα ψηφιακά μέσα έχουν μπει στο “μικροσκόπιο” της ΕΛ.ΑΣ.

Η Αστυνομία έχει σταθεί στην κατάθεση της 12χρονης που έχει αναφέρει ότι «έχω συνευρεθεί με περίπου 15 ή 16 άτομα» και προσπαθεί από τα chat rooms να τους εντοπίσει. Παράλληλα, εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα θύματα, εκτός του συγκεκριμένου κοριτσιού.

Δηλώνει αθώος

Ο 53χρονος κρατείται στον έβδομο όροφο της ΓΑΔΑ, μόνος του, και θα απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης (12.10.2022). Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από την ημέρα της σύλληψης του, δεν τον έχει επισκεφτεί κανείς, ενώ ο ίδιος έχει δώσει την εντύπωση στους αστυνομικούς που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, ότι δεν έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της υπόθεσης.

Ο ίδιος δηλώνει αθώος και φωτογραφίζει άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον της 12χρονης, λέγοντας ότι γνώριζε τα πάντα και ήταν εκείνο που δημιούργησε το προφίλ του κοριτσιού στα social media.

Τα επίμαχα βίντεο

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «Το ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, η έρευνα της Αστυνομίας άρχισε στις 3 Σεπτεμβρίου του 2022, δηλαδή πριν από 40ημέρες. Η μητέρα της 12χρονης πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού και έδειξε δύο στιγμιότυπα οθόνης (screenshot) τα οποία προέρχονται από το κινητό της 12χρονης και τα είχε στείλει η θεία που διέμενε στην Λευκάδα και φιλοξενούσε το διάστημα του καλοκαιριού το μικρό παιδί.
Η θεία της 12χρονης βρήκε το κινητό της και τράβηξε τα εν λόγω στιγμιότυπα οθόνης. Στα στιγμιότυπα αυτά φαίνεται ο μεν 53χρονος να προχωρά σε σεξουαλικές προτροπές προς την 12χρονη και υπάρχει κι ένα βίντεο να δείχνει σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις