Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Κολωνός: Βίντεο από τη στιγμή που ο αστυνομικός πυροβολεί τον ληστή

Κολωνός: Βίντεο από τη στιγμή που ο αστυνομικός πυροβολεί τον ληστή

Ελεύθερος αφέθηκε χωρίς περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον ληστή τράπεζας στον Κολωνό την Τρίτη (1.8.2023).

Ο αστυνομικός απολογήθηκε την Πέμπτη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Βίντεο που δημοσιεύει το Mega δείχνει τη στιγμή που ο ληστής δέχεται τον πυροβολισμό σε δρόμο του Κολωνού. 

Στο βίντεο φαίνεται ο ληστής να κυνηγάει έναν από τους αστυνομικούς με μαχαίρι και λίγο πριν τον χτυπήσει, τότε ο αστυνομικός πυροβολεί σε κατάσταση αυτοάμυνας.

Δείτε το βίντεο του Mega:

 

Το χρονικό

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. ενεργοποιήθηκε τις πρωινές ώρες σε κατάστημα τράπεζας στην περιοχή του Κολωνού το κουμπί πανικού για εν εξελίξει ληστεία.

Μόλις ο ληστής τράπηκε σε φυγή, ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας και ο διευθυντής ασφαλείας της τράπεζας ακολούθησαν τον ύποπτο και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Έγινε καταδίωξη και εντόπισαν τον ύποπτο, όπου έπεσαν πυροβολισμοί με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ο άνδρας επιχείρησε να επιτεθεί και να τραυματίσει δύο αστυνομικούς «ένας εκ των οποίων έκανε, αμυνόμενος, χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας το δράστη».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις