Ελλάδα

«Κομπίνα εκατομμυρίων» στην Καρδίτσα: Λογιστής έκλεβε επιδόματα από Ρομά – «Τα έπαιρνε όλα δεν άφηνε ούτε σεντ»

Η οικονομική ζημιά που προέκυψε από τις πρώτες καταγραφές ξεπερνάει τα 3εκ ευρώ, ενώ ο λογιστής έκλεισε αιφνιδιαστικά το γραφείο του στην Καρδίτσα και έγινε... καπνός

Για «κομπίνα εκατομμυρίων» καταγγέλλεται λογιστής με έδρα την Καρδίτσα που φαίνεται πως εξαπάτησε πάνω από 4.000 Ρομά από κάθε γωνιά της Ελλάδος «κλέβοντας» τα επιδόματα τους.

Ο λογιστής που διατηρούσε το γραφείο του στην Καρδίτσα, άλλαζε τους κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet, αντικαθιστούσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δηλωθεί για την καταβολή των επιδομάτων και διοχέτευε τα χρήματα στους δικούς του λογαριασμούς.

Όπως περιέγραψαν τα ίδια τα θύματα, ο λογιστής αφού πρώτα κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους επικαλούμενος την «εξειδίκευση» του σε ζητήματα κοινωνικών παροχών, κατάφερνε να τους εξαπατά αθόρυβα κάνοντας αφαίμαξη των χρημάτων τους.

  • Σύζυγος θύματος: Έχει πάρει κλειδαρίθμους της γυναίκας μου και έχει αλλάξει πολλές φορές τους κλειδαρίθμους και έπαιρνε τα επιδόματα των παιδιών.
  • Δημοσιογράφος: Πόσα λεφτά έφαγε από εσάς;
  • Σύζυγος θύματος: Μπορεί να είναι και 4-5 χιλιάδες ευρώ.
  • Δημοσιογράφος: Εσείς τον εμπιστευόσασταν ;
  • Σύζυγος θύματος: Εννοείται σαν λογιστή τον εμπιστευτήκαμε αλλά εκείνος μας έκανε αυτήν την απάτη δεν ξέρω πως έβαζε υπογραφές πλαστές και έπαιρνε τα λεφτά από ταχυδρομείο. Έβαζε ο ίδιος υπογραφές, άλλαζε κλειδαρίθμους.
    Τα έβαζε σε άλλα ονόματα τους κλειδαρίθμους και μετά έβαζε τον εαυτό του για να παίρνει τα λεφτά. Πηγαίναμε εμείς για ενημέρωση και βλέπαμε 0 ευρώ. Τα έπαιρνε όλα δεν άφηνε ούτε σεντ. Βρήκα αποδεικτικά στοιχεία, τα έχω αυτά μερικές φορές έβαζε άνθρωπο από βόλο, από Ξάνθη από Κομοτηνή.
    Έπαιρνε κλειδαρίθμους και τα έβαζε σε άλλα ονόματα. Εγώ όταν πήγα να βγάλω κλειδάριθμο καινούργιο δεν μου τον δίνανε, σε αυτόν πως το δίνανε, έχει πολύ μέσον ο άνθρωπος. Έχει μεγάλα μέσα και τα κάνει όλα με πλαστές υπογραφές.

«Πήρε 200 χιλιάρικα από το παιδί μου»

«Ήταν ο λογιστής μας, του είχαμε πολλή εμπιστοσύνη, μας έκανε τις δηλώσεις και σε μια στιγμή δεν ξέρω τι έπαθε αυτός ο άνθρωπος και πήρε τα 200 χιλιάρικα από το παιδί μου. Αυτό έχει κάνει ο … Όχι μόνο σε εμάς σε όλους τους Ρομά. Εγώ δεν θέλω τίποτα, θέλω να δώσει του κοριτσιού μου τα λεφτά γιατί έχει 4 μωράκια και πεινάνε», ανέφερε πατέρας θύματος.

Τα θύματα έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο με τεράστιες διασυνδέσεις και πλάτες που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως οι ανυποψίαστοι πελάτες του ήταν ψηφιακά αναλφάβητοι.

«Ήξερε σε κάποιους που έμπαινε ότι δεν ξέρανε, ξέρω εγώ, γράμματα και έλεγε…να το υπουργείο ζητάει κάποια χαρτιά, δικαιολογητικά… ότι κόπηκε το επίδομα ενώ αυτός έλεγε ψέματα και τα έπαιρνε αυτός», είπε σύζυγος θύματος.

«Είναι όπως καταλαβαίνουν όλοι χάκερ, αλλάζει κωδικούς κλειδάριθμους λογαριασμούς, μπήκε το Σάββατο στη γυναίκα μου στο σύστημα μέσα και πήρε 4000 ευρώ. Με ενημέρωσε η λογίστρια ότι κάποιος μπήκε μέσα και ήταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος», πρόσθεσε.

Η οικονομική ζημιά που προέκυψε από τις πρώτες καταγραφές ξεπερνάει τα 3 εκ. ευρώ. Ο λογιστής έκλεισε αιφνιδιαστικά το γραφείο του στην Καρδίτσα και έγινε καπνός.

Τι θα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Ο Γιάννης Χατζησαλάτας, που είναι οικονομικός σύμβουλος, είπε: «Δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Όσον το ψηφιακό κράτος προχωρά υπάρχουν και σημεία που πρέπει δίνουμε προσοχή.

Το ηλεκτρονικό αποτύπωμα και το ”κλειδί” για να κάνουμε οτιδήποτε είναι οι κωδικοί TaxisNet. Δεν θα έπρεπε αυτοί οι δικαιούχοι να αναρωτηθούν από τον πρώτο μήνα γιατί δεν έχουν πάρει τα χρήματά τους; Και δικλείδα σε αυτό είναι το κινητό τηλέφωνο και (ο λογαριασμός) email, που πρέπει να επικαιροποιούμε, ώστε κανένας επιτήδειος να μην μας αλλάξει αυτά τα στοιχεία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ελεύθεροι με όρους ένας 58χρονος και μια 55χρονη για τις παράνομες επιδοτήσεις - Σε λίγο στον ανακριτή οι συγγενείς Χιλετζάκη και Λαμπράκη
Θα απολογηθούν η σύζυγος και η αδελφή του φερόμενου αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και η σύζυγος του φερόμενου λογιστή
Κύκλωμα με παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ
Στις φυλακές Κορυδαλλού και Αγίου Στεφάνου ο ανιψιός και ο επιχειρηματίας - Ο γρίφος με τον 30χρονο συνεργό στη δολοφονία στη Φοινικούντα
Aκόμα και σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο 30χρονος έχει έρθει σε επαφή με κάποιες από τις αρμόδιες αρχές και ποιος είναι ο σκοπός του
O 33χρονος ανιψιός του ιδιοκτήτη κάμπινγκ και ο 32χρονος επιχειρηματίας οδηγούνται στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών
«Τον ψάχνω με τη φωτογραφία του στα χέρια μου» λέει η μητέρα του γιατρού που αγνοείται στην Κρήτη - Προσήχθη ερευνητής που φέρεται να εξαπάτησε την οικογένεια
«Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να κρύβεται κάπου και να μην θέλει να τον βρούμε, πιστεύω ότι είναι τρομοκρατημένος» λέει η μητέρα του Αλέξη
Ο 33χρονος γιατρός που έχει εξαφανιστεί
Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Κλείνουν επ’ αόριστον τον Προμαχώνα για τα φορτηγά και από αύριο το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα
Οι αγρότες άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια του Προμαχώνα - Παρατεταγμένα παραμένουν τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στα «Πράσινα Φανάρια», όπως και στον κόμβο Δερβενίου
Αγροτικό μπλόκο στα Μάλγαρα
71