Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κωνσταντέλλος στο newsit.gr: Ανοίγουν το Σάββατο οι οργανωμένες παραλίες – Περιμένουμε οδηγίες

Κωνσταντέλλος στο newsit.gr: Ανοίγουν το Σάββατο οι οργανωμένες παραλίες – Περιμένουμε οδηγίες

Μια εβδομάδα πριν το lockdown στη χώρα μας ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πρωτοστάτησε στο κλείσιμο των οργανωμένων παραλιών λόγω του συγχρωτισμού όπου είχε παρατηρηθεί.

Τώρα πρωτοστατεί στο άνοιγμα τους κι αυτό γιατί οι εικόνες του περασμένου Σαββατοκύριακου στο όνομα της δημόσιας υγείας δεν πρέπει να παρατηρηθούν ξανά.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος η απόφαση για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών έχει ληφθεί και είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί από τους ειδικούς.

Click4More Ο καύσωνας “ανοίγει” τις οργανωμένες παραλίες

«Έχουμε κάνει μεγάλο αγώνα από το περασμένο Σάββατο, ώστε να παρθεί η απόφαση και ν’ ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες. Αυτό που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο δεν περιγράφεται. Ποια μέτρα; ποιες αποστάσεις; Πατείς με πατώ σε στις ελεύθερες παραλίες και δίπλα ακριβώς οι οργανωμένες άδειες και κλειστές», αναφέρει ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Και προσθέτει: «Απ’ ότι έμαθα πριν από λίγο το αποφάσισαν και οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα, ώστε να δοθούν δυο ημέρες χρόνος για να προετοιμαστούν όλες οι οργανωμένες παραλίες, για να μπορέσουν να υποδεχτούν κόσμο. Εμείς στο δήμο μας έχουμε συνολικά πέντε οργανωμένες παραλίες. Εντός της ημέρας θα έχουμε και το πρωτόκολλο, αναφορικά με την απόσταση, όπου θα τοποθετηθούν οι ομπρέλες, ενώ θα αποφασιστεί και ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών που θα επιτραπεί να μπουν. Οι οργανωμένες παραλίες του δήμου μας συνολικά είναι 3.100 μέτρα παράκτιο μέτωπο και περίπου 480 στρέμματα παραλίας».

Παράλληλα με το πρωτόκολλο για τις οργανωμένες παραλίες ο δήμαρχος θεωρεί σίγουρο πως ανακοινωθούν και όλα τα μέτρα για τις ελεύθερες.

«Οι ελεύθερες παραλίες του δήμου για τις οποίες έχουμε την ευθύνη είναι έτοιμες, ωστόσο ακόμα περιμένουμε την επίσημη οδηγία για να στήσουμε ακριβώς στα σημεία που πρέπει τις ομπρέλες. Εμείς τις έχουμε τοποθετήσει αραιά την μια από την άλλη όμως πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις