Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Ένταση στην Κακαβιά – Δεν άφησαν Έλληνες να περάσουν

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Ένταση στην Κακαβιά – Δεν άφησαν Έλληνες να περάσουν

Μικροένταση στα σύνορα με Έλληνες που θέλησαν να πάνε στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Οι αλβανικές αρχές δεν άφησαν πολλούς να περάσουν από την Κακαβιά.
Σύμφωνα με το himara.gr κράτησαν περίπου 40 άτομα στο συνοριακό φυλάκιο.
Ταξιδιώτες στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος την Αλβανία έκλεισαν την… είσοδο προς την Ελλάδα!

Το 40ήμερο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα γίνεται σήμερα (08.12.2018) στους Βουλιαράτες αλλά οι αλβανικές αρχές δεν άφησαν πολλούς Έλληνες να περάσουν τα σύνορα. Αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει μικροένταση.

Οι αλβανικές αρχές δεν επέτρεψαν σε Έλληνες που θέλησαν να φτάσουν στους Βουλιαράτες να περάσουν τα σύνορα από την Κακαβιά. Όπως υποστήριξαν οι αλβανικές αρχές, το “μπλόκο” έγινε εξαιτίας διαδήλωσης ακραίων Αλβανών στο Αργυρόκαστρο.

Νωρίτερα, είχε μεταδοθεί ότι 40 Έλληνες κρατήθηκαν στην Κακαβιά.

Το epirus-tv αναφέρει επίσης η αλβανική αστυνομία δεν επέτρεψε σε πολλούς Έλληνες που θέλησαν να δώσουν το παρών στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση στα σύνορα, καθώς οι ταξιδιώτες μπλόκαραν με τη σειρά τους την είσοδο στην Ελλάδα σε κάθε αλβανικό λεωφορείο και αυτοκίνητο.

Η ελληνική αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους, επικράτησε ένταση και ο κόσμος έψαλλε τον εθνικό ύμνο.

Δείτε εικόνες από τη στιγμή της έντασης

Στους Βουλιαράτες, πάντως, βρίσκονται εκατοντάδες άνθρωποι για το μνημόσυνο στη μνήμη του 35χρονου ομογενούς. Πολλοί κατήγγειλαν πως δυσκολεύτηκαν να περάσουν τα σύνορα. Με ελληνικές σημαίες στα χέρια, άφησαν λουλούδια στον τάφο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Για άλλη μια φορά, ράγισαν καρδιές από το μοιρολόι της μητέρας του.

Από χθες υπάρχουν καταγγελίες πως οι αλβανικές αρχές εμπόδισαν ακόμη και συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα που ήθελαν να παραστούν στο μνημόσυνο, να περάσουν τα σύνορα. Υπήρξαν δε και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ακόμη και δημοσιογράφοι χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι και δύο ώρες, ώστε να ελεγχθούν τα στοιχεία τους στα σύνορα. Ο ΑΝΤ1, μάλιστα, μετέδωσε πως χρειάστηκε και παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός ανήμερα της 18ης Οκτωβρίου από πυρά ανδρών των αλβανικών Ειδικών Δυνάμεων. Συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν στο χωριό του, τους Βουλιαράτες, για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις