Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Κωνσταντίνος Β’ Βασιλεύς – Ολυμπιονίκης: Αυτό αναγράφει το μνήμα του τέως βασιλιά στο Τατόι

Κωνσταντίνος Β’ Βασιλεύς – Ολυμπιονίκης: Αυτό αναγράφει το μνήμα του τέως βασιλιά στο Τατόι

Σε στενό οικογενειακό κύκλο πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή (19.02.2023), στο Τατόι, το τρισάγιο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Τα αποκαλυπτήρια του τάφου έγιναν μετά την τελετή, ενώ είχε απαγορευτεί η πρόσβαση στον κόσμο και στους δημοσιογράφους. 

Οι συγγενείς του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έφτασαν στο Τατόι περίπου στις 11:45 το πρωί της Κυριακής (19.02.2023). Οι περισσότεροι έφτασαν στο χώρο με μαύρα μίνι βαν ή τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, προκειμένου βρίσκονται στο τρισάγιο και στα αποκαλυπτήρια του τάφου. Τελευταίες έφτασαν η σύζυγος του τέως βασιλιά, Άννα Μαρία και η αδελφή του εκλιπόντος, Σοφία.

Δείτε βίντεο:

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και υπήρχαν αστυνομικοί για τον έλεγχο της κυκλοφορίας. Όσοι πολίτες ήθελαν να βρεθούν στο Τατόι, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του newsit.gr, μπορούσαν να φτάσουν μέχρι ένα σημείο. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του newsit.gr από το σημείο:

Μετά το τρισάγιο οι συγγενείς του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου πήγαν στο χώρο, όπου βρίσκεται ο τάφος για να γίνουν τα αποκαλυπτήρια του. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος δεν είχε γίνει γνωστό το τι θα αναγράφεται στην επιγραφή πάνω στο μνήμα του. 

«Κωνσταντίνος Β’ Βασιλεύς των Ελλήνων, Ολυμπιονίκης»: Αυτό αναγράφει το μνήμα του τέως βασιλιά στο Τατόι. Ακόμη στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναγράφεται και η φράση του Ευαγγελιστή Ιωάννη, «Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ. ΚΑΙ Ο ΜΕΝΩΝ ΕΝ ΤΗ ΑΓΑΠΗ ΕΝ ΤΩ ΘΕΩ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΑΥΤΏ».

Δείτε φωτογραφίες:

Υπενθυμίζεται ότι πριν από πριν τρεις ημέρες μπήκαν τα μάρμαρα, τα οποία φτιάχτηκαν στα πρότυπα των άλλων δύο τάφων, του Παύλου και της Φρειδερίκης. Τοποθετήθηκε επίσης ένα μάρμαρο στο έδαφος, ένας μεγάλος σταυρός και γύρω γύρω μαρμάρινο χαλίκι.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις