Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Κωνσταντίνος Ζέρβας για τα χρυσαφικά που βρέθηκαν στα σκουπίδια: Οι υπάλληλοί μας έδειξαν τα σωστά αντανακλαστικά

Κωνσταντίνος Ζέρβας για τα χρυσαφικά που βρέθηκαν στα σκουπίδια: Οι υπάλληλοί μας έδειξαν τα σωστά αντανακλαστικά

«Οι υπάλληλοι έδειξαν τα σωστά αντανακλαστικά και δόθηκε άμεση λύση σε μια δύσκολη στιγμή ενός συμπολίτη μας», λέει στο newsit.gr ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας για το περιστατικό με το χρυσοχόο που πέταξε κατά λάθος στα σκουπίδια μια σακούλα με κοσμήματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα (04/07/2023) σε κεντρικό δρόμο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κι ενώ οι υπάλληλοι της καθαριότητας πραγματοποιούσαν την αποκομιδή της πράσινης γραμμής.  

«Ένας ένοικος μιας πολυκατοικίας, χρυσοχόος στο επάγγελμα, μαζί με τα σκουπίδια πέταξε και μια σακούλα με τιμαλφή στον κάδο των απορριμμάτων», αναφέρει στο newsit.gr, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης και συνεχίζοντας συμπληρώνει: «Το αντιλήφθηκε λίγο αργότερα κι ενώ το απορριμματοφόρο είχε απομακρυνθεί. Βρίσκονταν όμως ακόμα στη συγκεκριμενη γειτονιά. Αμέσως ενημερώθηκε ο διευθυντής καθαριότητας κ. Παπαφίλης και το απορριμματοφόρο σταμάτησε».

Όπως μας αναφέρει ο κ. Ζέρβας στο σημείο που ακινητοποιήθηκε το όχημα της καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, έσπευσε και περιπολικό της ελληνικής αστυνομίας. Έτσι οι εργαζόμενοι μαζί με τον επόπτη καθαριότητας, τους αστυνομικούς αλλά και τον ιδιοκτήτη των κοσμημάτων η αξίας των οποίων εκτιμάται άνω των 50.000 ευρώ κατευθύνθηκαν προς το χώρο που αδειάζουν οι κάδοι των βαρέων αυτών οχημάτων, στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.  

«Σε ένα ειδικό χώρο το απορριμματοφόρο περίπου δέκα τόνων άδειασε τον κάδο του. Βρέθηκε η σακούλα και ο ενδιαφερόμενος που ήταν κι αυτός παρών, λίγο από το σοκ που είχε υποστεί από αυτό που του είχε συμβεί και λίγο από τη χαρά του σχεδόν λιποθύμησε. Οι εργαζόμενοι κοντά σε όλα τα άλλα του προσέφεραν και τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια οι υπάλληλοι της καθαριότητας επέστεψαν στη δουλειά τους. Συνέχισαν την αποκομιδή των σκουπιδιών από εκεί που είχαν σταματήσει», συμπληρώνει στο newsit.gr, ο κ. Ζέρβας.    

 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας για τους εργαζόμενους εξήρε τον επαγγελματισμό τους αλλά και την ευσυνειδησία που έδειξαν για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο τους. «Πολλά συγχαρητήρια στον οδηγό του απορριμματοφόρου και τους δύο εργάτες καθαριότητας, στον επόπτη τους, στο διευθυντή της καθαριότητας  που κοντά στη δύσκολη δουλειά που κάνουν, προσέφεραν και σε ένα συμπολίτη μας τη γαλήνη σε αυτή τη δύσκολη κι άσχημα στιγμή που πέρασε. Ευτυχώς ήταν μια άσχημη ανάμνηση χωρίς καμία άλλη επίπτωση».

Πάντως για τον πολίτη της Θεσσαλονίκης που στάθηκε η αφορμή να σημάνει συναγερμός στον τομέα της καθαριότητας του δήμου, ο κ. Ζέρβας αστειευόμενος λέει στο newsit.gr ότι «στο δημότη θα επιβάλουμε πέρα από τα δημοτικά τέλη του φωτισμού και καθαριότητας και τέλη τιμαλφών».

Όσον αφορά τώρα παρόμοια περιστατικά, ο κ. Ζέρβας αναφέρει ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου άνθρωποι της καθαριότητας έχουν εντοπίσει μέσα σε κάδους και σε καλάθια σκουπιδιών πορτοφόλια και τσάντες που σε αρκετές περιπτώσεις έχουν βρεθεί εκεί μετά από μια κλοπή. «Οι εργαζόμενοι μας τα αποδίδουν στην αστυνομία για να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους. Γίνεται με μεγάλη ευσυνειδησία από ανθρώπους που είναι εκεί για το μεροκάματο τους και τους αξίζει για άλλη μια φορά ο έπαινος και τα συγχαρητήρια».  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις