Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Κωνσταντοπούλου: Όνειδος για κυβέρνηση και ΕΕ η συμφωνία για το Προσφυγικό

Κωνσταντοπούλου: Όνειδος για κυβέρνηση και ΕΕ η συμφωνία για το Προσφυγικό

Δίπλα στους πρόσφυγες βρέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Η πρώην πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «ντροπιαστική» τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για το Προσφυγικό. 

 

 

«Η σημερινή πορεία προς τιμήν της Παγκόσμια Ημέρας κατά του Ρατσισμού αποτελεί μια κραυγή αγωνίας των ανθρώπων που δοκιμάζονται τα πιο θεμελιώδη δικαιώματά τους, αυτά που αποτελούν και θεμελιώδες κεκτημένο του κοινωνικού κράτους Δικαίου και της οικουμενικής απόφασης λαών και κρατών να προστατεύουν χωρίς διακρίσεις τις ανθρώπινες υπάρξεις» τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όσον αφορά τη συμφωνία που προέκυψε στη Σύνοδο Κορυφής, μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε: «Είναι μία ντροπιαστική συμφωνία. Αποτελεί όνειδος και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την ελληνική κυβέρνηση. Συνοψίζει την υπαναχώρηση από τα πιο πολύτιμα κεκτημένα σε επίπεδο διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σε επίπεδο διαδικασιών προστασίας δικαιώματος στο άσυλο. Αποτελεί άλλη μία ένδειξη ότι οι σημερινές κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν αποφασίσει να γκρεμίσουν τις φάσεις και το έδαφος, επί του οποίου χρίστηκε αυτή η Ένωση και να ακυρώσουν όλες τις αξίες και τους συμβολισμούς που μας κάνουν ανθρώπους».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε