Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Κοντονής: Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης οι νέες καταγγελίες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ

Κοντονής: Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης οι νέες καταγγελίες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ

Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, για την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μπει στο «στόχαστρο» της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας.

Από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας εξετάζεται εάν έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία που να δικαιολογούν την ανάσυρση από το αρχείο σχετικής δικογραφίας που είχε σχηματιστεί στο παρελθόν με αφορμή ανάλογες δηλώσεις του κ. Κοντονή.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στις αρχές Μαρτίου του 2021 είχε ρίξει νέες «βόμβες» για τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα λίγο πριν τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 μιλώντας στο Action 24 και στην εκπομπή «Aντιθέσεις».

Click4more: ΚΙΝΑΛ για Κοντονή: Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

«Μίλησα και πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Ψηφίστηκαν 1.000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Και άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω» ανέφερε ο κ. Κοντονής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις