Κοντοζαμάνης: Στο πρόγραμμα εμβολιασμού και ο ιδιωτικός τομέας αν χρειαστεί

Τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, εφόσον αυτή απαιτηθεί, στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Υπάρχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση στην πρόσκληση που απευθύναμε στον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε ορισμένα κέντρα που πληρούν τις προϋποθέσεις, να συμβάλλουν στον εμβολιασμό», τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θέμα, στην αποψινή ενημέρωση που έγινε στο υπουργείο Υγείας.

Όπως επανέλαβε, ήδη έχουν σχεδιαστεί 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία, εφόσον συμμετάσχουν και ιδιώτες, θα αυξηθούν ενώ ο στόχος είναι να γίνονται

δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κάθε μήνα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την παράδοση των δόσεων στη χώρα μας.

Σε ερώτηση για το πώς θα πειστούν οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε χαρακτηριστικά ότι «η πραγματικότητα θα αναδείξει την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ήδη βλέπουμε την εμπειρία από άλλες χώρες».

Παράλληλα ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ότι ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός και διευκρίνισε ότι χρειάζεται ειδική νομοθετική ρύθμιση η οποία δεν θα υπάρξει, για να δύναται ένας δημόσιος οργανισμός ή ιδιωτική εταιρεία να ζητήσει υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ωστόσο παρατήρησε ότι το κράτος έχει την υποχρέωση να διαφυλάξει την υγεία των πολιτών του και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πείσει όλους ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και απαραίτητο.

«Η χώρα μας είναι σε καλύτερη θέση από άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου σε σχέση με τον αριθμό θανάτων που καταγράφονται από την πανδημία, όμως δεν είναι αυτός ένας αριθνός που πρέπει να μπαίνει τώρα στο τραπέζι» ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Όσον αφορά τα τεστ, είπε ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που ξεκίνησαν και συνεχίζονται περιοδικοί έλεγχοι σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, στα νοσοκομεία, στα στρατόπεδα, σε τροφίμους σε γηροκομεία, όπου και εκεί εντοπίζονται ασυμπτωματικοί φορείς του ιού. «Σε καμιά χώρα του κόσμου δεν εξετάζονται ασυμπτωματικοί, αυτό γίνεται μόνο στο πλαίσιο επιδημιολογικού ελέγχου» προσέθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος όσον αφορά την υπόθεση του ξυλοδαρμού σταθμάρχη του μετρό από δύο ανήλικα ... Διαβάστε περισσότερα
Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τους ανηλίκους που επιτέθηκαν στον σταθμάρχη – Το παρασκήνιο της σύλληψης

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τους ανηλίκους που επιτέθηκαν στον σταθμάρχη – Το παρασκήνιο της σύλληψης

Οι δύο δράστες θα απολογηθούν στον ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη (19.01.2021). Πώς ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία. Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.