Δευτέρα, 15 Απρ.
24oC Αθήνα

Κορινθία: Ο 45χρονος παλαιοχριστιανός ισχυρίζεται ακόμα πως δεν ξέρει που είναι η σύζυγος και τα παιδιά του

Κορινθία: Ο 45χρονος παλαιοχριστιανός ισχυρίζεται ακόμα πως δεν ξέρει που είναι η σύζυγος και τα παιδιά του

Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» από την Κορινθία με σκοπό να δει το ένα από τα ανήλικα παιδιά του, που βρίσκεται φρουρούμενο από αστυνομικούς στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης ανέφερε πως δεν ξέρει εάν θα καταφέρει να δει απόψε τον 15χρονο γιο του, το οποίο βρήκαν οι αστυνομικοί όταν έκαναν «ντου» στην καλύβα τους στην Ορεινή Κορινθία. Όπως είπε, πρέπει πρώτα δεν ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας. 

Ωστόσο αυτή την ώρα η εισαγγελία είναι κλειστή, οπότε δεν υπάρχει τρόπος να δοθεί άδεια ώστε ο πατέρας να δει το παιδί του.

«Πρέπει να επικοινωνήσω με τον εισαγγελέα! Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Μου είπαν ότι το παιδί μου είναι εδώ αλλά δεν μπορώ να το δω. Δεν γνωρίζω για την υγεία του παιδιού μου γιατί δεν με αφήνουν να το δω καν», είπε.

Ο 45χρονος παλαιοχριστιανός σήμερα το πρωί βρέθηκε ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς δικαστηρίου Κορίνθου και αφέθηκε ελεύθερος λόγω αναβολής της δίκης. 

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως ακόμα και αυτή την στιγμή, 4 μέρες μετά την εξαφάνιση της συζύγου και των παιδιών του, ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει που βρίσκονται.

«Η σύζυγος δεν ξέρω που βρίσκεται. Δεν γνωρίζω ακόμα τίποτα, μου έχουν πάρει τα τηλέφωνα τα πάντα. Δεν ξέρω τι έχει γίνει καταρχάς».

Υπενθυμίζεται πως η σύζυγος και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας των παλαιοχριστιανών σε λαγούμια στην Κόρινθο έχουν εξαφανιστεί από την Κυριακή χωρίς μέχρι στιγμής οι αστυνομικές αρχές να τους εντοπίσουν.

Πάντως στο Παίδων συνάντηση την κόρη του (ενήλικη) η οποία βρίσκεται μαζί με τον 15χρονο αδερφό της.

«Έχω τη βάση του Δήμου στο κινητό μου»

«Εγώ κάνω τηλεργασία, έχω τη βάση δεδομένων του δήμου στον υπολογιστή μου, ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω», δήλωσε ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» στο Live News την Τετάρτη (21.02.24) και αφότου αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη του. Μάλιστα, σύμφωνα με το MEGA, έχει διαταχθεί ποινική έρευνα για την πρόσληψή του. 

«Αν ζούσα στη Γερμανία με όσα αντιμετωπίζω, είμαι ανάπηρος, θα καθόμουν και θα ζούσα μόνο από τα επιδόματα», είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει υπό πρωτόγονες, άθλιες συνθήκες σε σπηλιές στην ορεινή Κορινθία. «Με 1.000 ευρώ καλούμαι να ταΐσω 8 στόματα, δεν είναι επιλογή μου αυτό», συμπλήρωσε.

Ο 45χρονος τόνισε πως νιώθει «προσωρινά ανακουφισμένος», επειδή αφέθηκε ελεύθερος, πρόσθεσε πως θα πάει να δει το παιδί του που είναι στο «Παίδων» και είπε πως πλέον είναι ανέφικτο να επιστρέψει με την οικογένειά του στο λαγούμι, «καθώς έχει γίνει κέντρο διερχομένων».

«Ήρθαν αστυνομικοί, προσήγαγαν τον γαμπρό μου για εξακρίβωση και πήραν και το σκύλο μου», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο 45χρονος είπε πως «αισθάνομαι αδέλφια μου τους αδικημένους», αναφερόμενος σε όσα δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη, εξερχόμενος από το αυτόφωρο μονομελές στην Κόρινθο.

 

Σχετικά με την άρνησή του να κάνει εξέταση DNA, ο 45χρονος Μανώλης σημείωσε πως «η εισαγγελική εντολή παραβιάζει τα πιστεύω μου».

Δήλωσε δε πως δεν ξέρει που είναι η γυναίκα του και τα παιδιά του. «Μας διαλύουν τα παιδιά και μας παίρνουν την οικογένεια», τόνισε.

Προθεσμία μέχρι αύριο για να δώσει DNA

Στο μεταξύ, από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ μιλώντας νωρίτερα στο Live News, δήλωσε πως «ο 45χρονος πρέπει σε 24 ώρες να μας δώσει υλικό. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει εμείς να ενημερώσουμε τον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας μπορεί να διατάξει την λήψη δείγματος χωρίς τη συγκατάθεσή τους», πρόσθεσε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Για το πού βρίσκονται τα παιδιά, η ίδια είπε ότι «δεν αποκλείεται να βρίσκονται σε μοναστήρια τα παιδιά. Ψάχνουμε περιοχές ανάλογα με τις πληροφορίες. Δεν είναι καταζητούμενοι οι άνθρωπο, εκτελούμε την εισαγγελική παραγγελία».

 

Παράλληλα, ο δικηγόρος του 45χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας επίσης στο Live News, υπογράμμισε πως αν δεν δώσει από μόνος έως αύριο DNA, «ελλοχεύει και πάλι ο κίνδυνος της απείθειας».

«Δόθηκε δύσκολα η αναβολή από την κ. πρόεδρο και εισαγγελία. Ο πρώτος λόγος που εξέθεσα ήταν η πραγματογνωμοσύνη που άμα θέλει ο ίδιος θα αναλύσει, γιατί αφορά μία πάθηση.

 

Για τις δικές του πεποιθήσεις δεν ήθελε να δώσει δείγμα DNA. Εάν δεν δώσει ο ίδιος DNA μέχρι αύριο ελλοχεύει και πάλι ο κίνδυνος της απείθειας. Τον ενημέρωσα πως πρέπει να δώσει το βιολογικό υλικό», είπε.

«Και χάρη τους κάνω που δουλεύω»

Υπενθυμίζεται πως η εκδίκαση της υπόθεσης του 45χρονου, που κατηγορείται για απείθεια, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο, αναβλήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κορίνθου.

Μετά την απόφαση για αναβολή, ο 45χρονος αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε νέα δικάσιμος, για τις 4 Μαρτίου.

Ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» προσκόμισε στο αυτόφωρο μονομελές Κορίνθου έγγραφο, με το οποίο επικαλέστηκε ότι πάσχει από ψυχιατρικό νόσημα σε ποσοστό αναπηρίας 67%, ζήτησε να εξεταστεί από πραγματογνώμονα, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, δεν είναι απαραίτητη η ψυχιατρική εξέταση του κατηγορούμενου, καθώς η αναφερόμενη πάθηση δεν μεταβάλλεται στο χρόνο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το εν λόγω έγγραφο για το ψυχιατρικό νόσημα είχε ισχύ το 2020, έπρεπε να είχε ανανεωθεί δύο χρόνια μετά, το 2022. Όπως υποστήριξε ο 45χρονος, είχε περάσει από σχετική επιτροπή το 2020 και λόγω του κορονοϊού δεν ανανεώθηκε.

Εξερχόμενος από το αυτόφωρο μονομελές Κορίνθου και ερωτηθείς για τις συνθήκες εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο ίδιος ανέφερε ότι με 15χρόνια αναπηρίας, θα μπορούσε να είχε πάρει σύνταξη και ότι «κάνει και χάρη στο Δημόσιο που εξακολουθεί να εργάζεται».

 

Προχωρώντας δε σε ένα απίστευτο παραλήρημα μπροστά στις κάμερες, ο ίδιος είπε: «Αδέρφια, δεν σας ακούνε, γυρίστε τους την πλάτη… Έρχεται μια κοινωνία που σε έχει καταστρέψει και ύστερα ζητάει τα ρέστα τι δεν έκανες καλό. Δεν αρνήθηκα μόνο τη διενέργεια DNA, αρνήθηκα και τη βιομετρική εξέταση λόγω της πίστης μου».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένειά του.  «Δεν ξέρω πού είναι η γυναίκα και τα παιδιά μου», είπε, προσθέτοντας ότι του πήραν το κινητό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις