Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κοροναϊός: Έλληνας κοντά στη Γουχάν αποκαλύπτει! «Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας»

Κοροναϊός: Έλληνας κοντά στη Γουχάν αποκαλύπτει! «Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας»

Με σενάριο επιστημονικής φαντασίας περιγράφει τα όσα ζει εδώ και πέντε μέρες, σε μια από τις πόλεις που βρίσκονται σε καραντίνα εξαιτίας του κοροναϊού στη Κίνα, ο Έλληνας Γιάννης Μερσινιάς. Βρέθηκε εκεί για δουλειές, αλλά και για να ζήσει την εμπειρία των εορτασμών της κινεζικής πρωτοχρονιάς.

Όπως περιγράφει στο newsit.gr από την πόλη Γιτσάνγκ, στην περιφέρεια Χουμπέι, 350 χλμ. από τη Γουχάν, τα πάντα είναι κλειστά, ενώ μέρα με την ημέρα όλο και λιγοστεύει ο κόσμος που κυκλοφορεί στους δρόμους!

Click4more “Έρημη πόλη η Σανγκάη”! Τι λέει στο newsit.gr η ελληνίδα γιατρός που ζει εκεί

«Αισθάνομαι σαν να πρωταγωνιστώ σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι δρόμοι είναι άδειοι, ενώ τα καταστήματα στο σύνολο τους είναι κλειστά. Ο κόσμος που κυκλοφορεί είναι ελάχιστος και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία μέσων μαζικής μεταφοράς. Έχουν απαγορευτεί οι μαζικές συγκεντρώσεις, ενώ και τα εστιατόρια είναι κλειστά» αναφέρει ο 59χρονος Έλληνας που ο κοροναϊός τον έχει εγκλωβίσει στην Κίνα.

«Αισθάνομαι εγκλωβισμένος μέσα σε μια πόλη γιατί δεν μπορώ να πάω πουθενά. Απλά μπαινοβγαίνω σ’ ένα ξενοδοχείο και κάνω βόλτες, σε μια άδεια πόλη με μια μάσκα, που αν δεν την φοράς σου κάνει παρατήρηση η αστυνομία. Δεν γλιτώνεις εύκολα», περιγράφει.

«Να δω πως θα με πάρουν από εδώ»

Ο Γιάννης Μερσινιάς όλες αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε επικοινωνία με την πρεσβεία στην Κίνα, καθώς, όπως τους έχει ενημερώσει, επιθυμεί να διακόψει νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζε την παραμονή του. «Αυτό που περιμένω είναι το πότε η πρεσβεία θα καταφέρει να με βγάλει από εδώ. Μέχρι στιγμής με έχουν βάλει στην ευρωπαϊκή λίστα εκκένωσης και από εκεί και πέρα περιμένω να δω τι θα γίνει. Έχει ενδιαφέρον όταν θα μου πουν να φύγω να δω με πιο τρόπο θα με πάρουν αλλά και από πιο αεροδρόμιο θα ταξιδέψω.

Click4more Αλλάζει ανάλογα με τον ασθενή η περίοδος επώασης του κοροναϊού! Πως άρχισε η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο – Τι δείχνει νέα μελέτη

Κανονικά ήταν προγραμματισμένο να μείνω εδώ μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου. Η δουλειά μου ήταν να πάω στο Σεντσέν, αλλά δεν τα κατάφερα, άλλωστε και εκεί τα πάντα είναι κλειστά» εξηγεί και συνεχίζει «ο κόσμος ενημερώνεται συνέχεια μέσα από την τηλεόραση, αλλά και την αστυνομία που βγαίνει στους δρόμους και φωνάζει διάφορα στην κινεζική γλώσσα. Είναι παράξενο όλο αυτό που συμβαίνει γιατί δεν το έχω ζήσει ποτέ ξανά. Όλοι κλεισμένοι στα σπίτια τους και περιμένουν πότε θα ανοίξουν οι δρόμοι για φύγουν».

Έτσι ξεκίνησε η περιπέτεια στην Κίνα

Η περιπέτεια για τον Γιάννη Μερσινιά στην πόλη Γιτσάνγκ ξεκίνησε με το που έφτασε στον προορισμό του, αν και τα πάντα, όπως περιγράφει, αρχικά έμοιαζαν εντελώς διαφορετικά. «Βρίσκομαι στο Γιτσάνγκ εδώ και πέντε μέρες. Είχα έρθει για δουλειά και ταυτόχρονα για να ζήσω την εμπειρία της κινεζικής πρωτοχρονιάς.

Με είχε καλέσει ένας φίλος όπου ζει εδώ και έτσι το αποφάσισα να έρθω. Δυστυχώς αποκλείστηκα και προσπαθώ μέσω της Πρεσβείας να βρω έναν τρόπο να φύγω. Αυτό που συνάντησα όταν ήρθα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει αυτές τις ώρες. Τα πάντα ήταν πιο χαλαρά, ενώ στη συνέχεια και μέρα με την ημέρα το σκηνικό άλλαζε δραματικά. Εύχομαι γρήγορα να βρεθεί μια λύση».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις