Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Κοροναϊός: Κινέζοι τουρίστες από τη Γουχάν προκάλεσαν… συναγερμό στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”!

Κοροναϊός: Κινέζοι τουρίστες από τη Γουχάν προκάλεσαν… συναγερμό στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”!

Γκρουπ τουριστών από τη Γουχάν, όπου ξέσπασε ο κοροναϊός, έφτασαν σήμερα στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.
Οι ελληνικές αρχές είχαν ενημερωθεί από Κινέζα που μένει στην Ελλάδα.
Εξετάστηκαν και διαπιστώθηκε ότι δεν νοσούν.
Είχαν φύγει από τη Γουχάν πριν από πέντε μέρες, έφτασαν στην Αθήνα μέσω Ρώμης.
Θα αναχωρήσουν για Σαντορίνη το απόγευμα.
Τι λέει στο newsit.gr ο αστυνομικός Γιώργος Καλλιακμάνης που υπηρετεί στο αεροδρόμιο.

Τα μέτρα ασφαλείας για τον κοροναϊό είναι δρακόντεια και στο αεροδρόμιο της Αθήνας “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Το πρωί της Κυριακής (26.01.2020) όταν έφτασε γκρουπ Κινέζων από τη Γουχάν, όπου ξέσπασε η επιδημία από τον κοροναϊό, σήμανε συναγερμός.

Οι Κινέζοι τουρίστες είχαν φύγει πριν από πέντε μέρες από τη Γουχάν και έφτασαν στην Ελλάδα, μέσω Ιταλίας, το πρωί της Κυριακής. Αμέσως, απομονώθηκαν και εξετάστηκαν από το ΚΕΛΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ). Αποδείχθηκε ότι δεν νοσούν κι έτσι αναμένεται να αναχωρήσουν για τη Σαντορίνη.

Click4more Τρόμος! Μεταδίδεται ταχύτατα και είναι μολυσματικός κατά την επώαση ο κοροναϊός – Νέα κρούσματα σε ΗΠΑ και Ιαπωνία

Όταν λίγο μετά τις 11:15 έφτασαν στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης οι Κινέζοι τουρίστες, αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το ειδικό πρωτόκολλο και τους έγινε προληπτικός έλεγχος.

Αφού έγινε ο απαραίτητος έλεγχος για το αν νοσούν, οι Κινέζοι τουρίστες αφέθηκαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, με προορισμό τη Σαντορίνη, για την οποία φεύγουν σήμερα το απόγευμα και θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 28 Ιανουαρίου.

Έτσι… σήμανε ο συναγερμός στο αεροδρόμιο

Οι ελληνικές αρχές ήταν… έτοιμες και περίμεναν το γκρουπ των Κινέζων τουριστών, αφού, όπως αποκάλυψε στο newsit.gr ο Γιώργος Καλλιακμάνης, αξιωματικός του αεροδρομίου και πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, τον είχε ειδοποιήσει από το βράδυ του Σαββάτου για την άφιξη για Κινέζα που μένει στην Ελλάδα.

Χθες το βράδυ επικοινώνησε μαζί μου μια Κινέζα, μέλος της κοινότητας των Κινέζων στη χώρα μας. Η γυναίκα έντρομη μου είπε ότι έρχονται στην Ελλάδα ένα γκρουπ Κινέζων εκ των οποίων οι επτά είναι από την πόλη Γουχάν. 

Οι συγκεκριμένοι Κινέζοι πριν πέντε ημέρες είχαν ταξιδέψει από την πόλη τους με προορισμό τη Ρώμη μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ”. 

Λόγω της πληροφορίας της άφιξης Κινέζων τουριστών, είχε κινητοποιηθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ) και το Αερο-υγειονομείο, αναφέρει ο Γιώργος Καλλιακμάνης. Σημειώνει δε ότι “αρχικά οι Κινέζοι εδώ στη χώρα μας προσπάθησαν να τους αποτρέψουν, ώστε να μη συνεχίσουν το ταξίδι τους και να γυρίσουν πίσω, από την στιγμή που προέρχονται από εκεί. Άλλωστε από την χώρα τους έφυγαν πριν από πέντε μέρες, όταν έγινε γνωστό πως ο ιός θέλει 15μέρες, προκειμένου να εκδηλωθεί στον οργανισμό”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις